HomeReligie

Invitație la pelerinajul special al bolnavilor

Episcopia Romano-Catolică Iaşi va organiza sâmbătă, 16 mai, un pelerinaj special pentru bolnavi la Cacica. Manifestarea este organizată de Oficiul pentru Pastoraţia Sanitară din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi, în colaborare cu Serviciul de Îngrijire la Domiciliu al Centrului Diecezan Caritas, Oficiul pentru Pelerinaje, sanctuarul de la Cacica şi parohiile Diecezei de Iaşi.

bolnav13Fiecare parohie din Dieceza de Iaşi va participa cu cel puţin un bolnav la pelerinajul diecezan de la Cacica. Acesta trebuie să deţină un cărucior special, pentru a uşura participarea la celebrări. Parohiile romano-catolice vor susţine financiar costurile aferente pelerinajului, acolo unde este necesar. La eveniment va participa şi personalul medical catolic al Diecezei de Iaşi. Prin prezenţa lor, medicii, asistenţii medicali şi personalul medical auxiliar sunt chemaţi să contribuie la consolidarea comuniunii cu cei care suferă.

Programul zilei de 16 mai va începe la ora 9.30 şi va include, printre alte momente, Sfânta Liturghie pontificală, urmată de rugăciuni speciale către Sfânta Fecioară pentru bolnavi.

Cei care doresc să participe la acest pelerinaj trebuie să se înscrie la biroul parohial de care aparţin.

Comentarii

WORDPRESS: 0