Prima paginăSocial

Invitație la „Festivalul Luminii”, sâmbătă, la Adjudeni

Invitație la „Festivalul Luminii”, sâmbătă, la Adjudeni

Dimensiune text

 

 

Sub pretextul „Redescoperirii bucuriei lucrurilor mărunte”, cercetașii din Centrul Local Scout „Coborârea Duhului Sfânt” Adjudeni, în cadrul Organizației Naționale „Cercetașii României”, vor organiza sâmbătă, 16 iunie, începând cu ora 18:00, a doua ediție a „Festivalului Luminii”, în curtea Bisericii din Adjudeni.

Festivalul Luminii – eveniment național concomitent al Organizației Naționale „Cercetașii României”- revine cu cea de-a doua ediție la Adjudeni, pe 16 iunie, pentru a aminti că adevărata fericire constă în lucrurile mărunte pe care le facem zilnic , oferind mici bucurii celor din jurul nostru. Astfel, cercetașii vor apela la gulguțe (cutii de origami în care sunt aprinse mici lumânări), ateliere, dansuri și cântece pentru a crea o atmosferă plăcută , prielnică socializării și închegării de noi prietenii.

Pentru că cercetașii iubesc și îngrijesc natura, prin tema festivalului „Natura și impactul nostru asupra acesteia”, organizatorii doresc să ofere o deosebită importanță mediului înconjurător, îndemnându-i pe cei prezenți să recicleze gunoaiele selectiv. De asemenea, cele 4.000  de gulguțe vor fi, în cea mai mare parte, realizate din hârtie reciclată, de către cercetași.

Aducerea luminii în sufletele participanților, reconectarea la comunitate, descoperirea valorilor personale , sunt doar câteva dintre obiectivele festivalului , ce vor fi îndeplinite prin intermediul activităților desfășurate în cadrul evenimentului.

Începând cu ora 18:00 până la ora 22:00, toți cei care  doresc să redescopere bucuria lucrurilor mărunte, de la cei mai mici până la cei mai mari, sunt așteptați în curtea Bisericii din Adjudeni, unde vor avea parte de: ateliere și workshop-uri, flashmob-uri, momente artistice susținute de cercetași (și nu numai), aprinderea gulguțelor; toate aceste momente fiind armonios conectate prin intermediul cântecelor interpretate de trupa de chitariști a Centrului Scout din Adjudeni.

Accesul la eveniment este liber, iar Festivalul Luminii este ocazia potrivită de a intra în contact cu cercetașii, aflând cum pot deveni cercetași atât copiii, adolescenții cât și adulții.

Organizația Națională „Cercetașii Românei” este cea mai veche mișcare educațională de tineret din România, membră fondatoare a Organizații Mondiale  a Mișcării Scout (WOSM). Cercetășia este un model educațional , de formare continuă , având ca scop dezvoltarea de indivizi responsabili și implicați în comunitățile din care fac parte.

Delia Benchea,
coordonator Festivalul Luminii Adjudeni

Comunicat de presă

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0