Prima paginăSocial

Invitație la descoperirea misterelor Masivului Ceahlău

Invitație la descoperirea misterelor Masivului Ceahlău

Dimensiune text

 

Timp de două zile, peste două săptămâni, iubitorii naturii sunt invitați să descopere misterele Masivului Ceahlău. Pe 18 și 19 martie, comunitatea „Hai să socializăm!” – care promovează formarea şi dezvoltarea relaţiilor sociale prin intermediul activităţilor de grup, fie că acestea se desfăşoară în natură, în oraş sau oriunde dincolo de ecranul calculatorului – le propune iubitorilor naturii o plimbare în inima Carpaţilor Orientali.

 

„Am pregătit un weekend de socializare în Masivul Ceahlău, în jurul căruia de-a lungul timpului s-au ţesut numeroase mituri şi legende. Vom afla poveştile formaţiunilor inedite din masiv precum Stânca Panaghiei, Piatra Lată din Ghedeon şi Stânca Dochie. Traseul necesită o pregătire fizică medie, iar gradul de risc este mediu. Îţi recomandăm să ai la tine apă (pentru o bună hidratare) şi mâncare (gustare, sandwich, fructe) pentru pauzele de pe traseu. Vom putea servi masa şi la cabană, contra cost. Echipamentul obligatoriu trebuie să conțină: bocanci, rucsac, lanternă/frontală, pantaloni drumeţie, geacă drumeţie, căciulă, mănuşi, tricou/ri de schimb”, anunță organizatorii.

Pentru prima zi, de sâmbătă, 18 martie, se pleacă la drum către staţiunea Durău, de unde se va parcurge traseul până la un loc de popas, până în Poiana Fântânele, la cabana cu acelaşi nume. Mai departe se va urca lin până în Şaua „La Morminte”, pe drumul de unde se poate observa panorama Munţilor Stânişoarei, mărginită de apele lacului Izvorul Muntelui. „Înaintând prin pădure, intrăm în pâlcurile de jnepeniş şi trecem pe sub Panaghia, o stâncă înaltă de aproximativ 70 de metri, despre care legenda spune că n-a fost totdeauna o stâncă de piatră rece, fără inimă şi suflet. Dar întreaga legendă şi multe alte poveşti despre aceste locuri le vom afla la faţa locului.

În continuare trecem pe sub Vârful Toaca (1904 metri), unde descoperim o panoramă largă către stâncile Scăldătoarea Vulturilor, Piatra Ciobanului, Vârful Lespezi (1808 m) şi Vârful Ocolaşului Mare (1907 m), cel mai înalt din Masivul Ceahlău. Urmând cărarea de pe platou, trecem peste Vârful Lespezi şi ajungem în circa 20 minute la Cabana Dochia. În acest timp vom admira spre stânga priveliştea încântătoare a Lacului Izvorul Muntelui, precum şi salba localităţilor presărate pe versanţii Munţilor Stânişoarei până la îngemănarea lor cu oglinda lacului. Odată ajunşi la cazare, servim o masă caldă şi ne bucurăm de o seară cu poveşti, jocuri, cântece şi vin fiert la gura sobei”, spun organizatorii.

Întreg programul, precum și detalii legate de cazare, organizare și sumele care trebuie plătite se pot obține accesând site-ul oficial al comunității „Hai să socializăm!”, la adresa http://haisasocializam.ro/produs/descopera-misterele-masivului-ceahlau/ .

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0