Prima paginăSport

Invitate de marcă la Turneul „Roman Vodă Mușat”

Dimensiune text

Ediția a cincea a turneului de handbal feminin Cupa „Roman Vodă Mușat” are conotații deosebite comparativ cu anterioarele, una dintre ele fiind aceea că întrecerea se bucură de participare internațională. Primăria Roman și conducerea clubului HCM Roman au invitat trei echipe de cupe europene din trei țări diferite să ia parte la amintitul concurs. Este vorba despre campioanele Turciei și Macedoniei, dar și de ocupanta locului al patrulea în campionatul Ucrainei, nume cunoscute iubitorilor și pasionaților de handbal din România și din Roman.

 

Se observă, în acest context, dorința conducerii clubului romașcan de a păstra legătura cu Europa handbalistică, dar și cea a revenirii cît mai rapide în circuitul cupelor europene.

Iată care sînt invitatele:
– Muratpașa Belediyesi SK Antalia este campioană a Turciei, finalistă în sezonul 2011-2012 a Cupei Challenge, participantă în acest an în grupa a treia preliminară a Champions League. De altfel, una dintre adversarele formației turcești, în meciurile de calificare ale primei competiții continentale, este Universitatea Jolidon Cluj, astfel că oferta venită din partea HCM Roman a fost una de nerefuzat. HCM Roman face parte dintre puținele echipe din România care, și în campionatul trecut, a reușit să învingă formația clujeană. Lotul lui Muratpașa are în componență și patru handbaliste din alte țări decît Turcia. Printre ele se numără și românca Dorina Cărbune. Celelalte trei sportive sînt din Ucraina (două) și Azerbaidjan;
– WHC Metalurg Skopje este noua putere din handbalul macedonean, campioană a țării. Este fostă semifinalistă în Challenge Cup, ajunsă pînă în optimile Cupei Cupelor în sezonul precedent. Atunci, Metalurg a eliminat Oțelul Galați. Revenind la echipa din Skopje, aceasta mai are în lot, pe lîngă jucătoare din Macedonia, trei handbaliste din Serbia și una din Muntenegru;
– HC Dnepryanka Kerson este formația clasată, în acest an, pe locul al patrulea în campionatul Ucrainei. A ajuns pînă în sferturile de finală ale Challenge Cup în sezonul 2011 – 2012, avînd în componență doar jucătoare din Ucraina.

 

Programul turneului cuprinde și prezentarea lotului HCM

 

Turneul Cupa „Roman Vodă Mușat”, la care se anunță un handbal de calitate deosebită, va avea loc la Sala Sporturilor vineri și sîmbătă, 17 și 18 august, cu patru meciuri în prima zi și două în ultima.

Vineri: Muratpașa Belediyesi SK – Metalurg Skopje (ora 9), HCM Roman – Dnepryanka Kerson HC (ora 11), Metalurg Skopje – Dnepryanka Kerson HC (ora 16), HCM Roman – Muratpașa Belediyesi SK (ora 18.30). La ora 18 va avea loc prezentarea oficială a lotului HCM Roman pentru sezonul 2012 – 2013.

Sîmbătă: Muratpasa Belediyesi SK – Dnepryanka Kerson HC (ora 9), HCM Roman – Metalurg Skopje (ora 11). Festivitatea de premiere va avea loc la ora 13.

La ediția trecută a Cupei „Roman Vodă Mușat”, la care au mai participat HC Zalău, CSM Ploiești și Oțelul Galați, locul I a revenit HCM Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 0