Prima paginăEconomie

Investitorii străini oferă mii de locuri de muncă la Roman

Dimensiune text

Jumătate dintre marii investitori străini ai judeţului au ales să-şi dezvolte afacerile în zona Romanului. Doar ArcelorMittal, Cersanit, Odlo, Agrana, TRW au, la Roman, mii de angajaţi. Din 1992, cel puțin 20 de firme din județ, cu capital majoritar străin, au făcut investiții mai mari de un milion de euro.

ArcelorMittal este cel mai mare angajator străin din judeţ, cu peste 1.300 de angajaţi. Investitorul indian reprezintă și una dintre cele mai mari firme străine care au ales să-şi desfăşoare activitatea şi în judeţul Neamţ. La nivelul judeţului sunt, din 1992 şi până acum, cel puţin 20 de firme care au capital majoritar străin şi care au derulat investiţii mai mari de un milion de euro. Informaţiile de la Registrul Comerţului arată că există firme în judeţ cu un capital social ce depăşeşte zece milioane de euro, chiar dacă este vorba doar despre punctul de lucru din Neamţ al unui concern internaţional.

Jumătate dintre aceşti investitori îşi desfăşoară activitatea în Roman sau în zona Romanului. ArcelorMittal, Cersanit, Odlo, Agrana, TRW, dar şi magazinele Lidl şi Kaufland oferă mii de locuri de muncă pentru romaşcani şi pentru locuitorii comunelor arondate Romanului.

Doar ArcelorMittal, Cersanit şi Odlo au, la acest moment, peste 2.200 de angajaţi, iar în tot judeţul peste 4.000 de persoane lucrează într-o firmă care a făcut investiţii locale mai mari de un milion de euro.

Investiţiile derulate de agenţii economici cu capital străin au adus în Neamţ, sub formă de salarii, taxe şi impozite, peste 114 milioane de euro, adică aproape de cinci ori bugetul Romanului pentru anul în curs.

COMENTARII

WORDPRESS: 4
  • Nume grele in aceasta zona. Sa fie cu folos.

  • Rosu 6 ani

    Viata in Moldova este sub orice critica. Salariile sunt atat de mici incat nici nu poti supravietui. Investii facute in scopul de a castiga doar angajatorul.

  • nickname 6 ani

    ce vorbesti dom’le? milioane nu mii! tu nu vezi ce se ingramadesc rrromascanii la munca? jumate din ei sunt inalt calificati in sprijinitori de banci, fumatori de tigari, taietori de frunza, ciordi…pardon, operatori posete si buzunare, iar celalalta jumatate se chinuie sa-si plateasca ratele…

  • faceti si voi propaganda pt autostrada moldova sa vina investitori in moldova ms fain