Prima paginăRomanSanatate

Investiții şi dotări la Spitalul Roman

Dimensiune text

La Spitalul Municipal de Urgenţă Roman au fost finalizate lucrările de reabilitare a unor secţii. Totodată, Spitalul Roman a primit fonduri pentru achiziţionarea de aparatură medicală necesară secţiilor spitalului.

„În ultima perioadă, au avut loc importante amenajări şi modernizări în secţiile spitalului. Am finalizat lucrările la secţia Psihiatrie şi noua locaţie a secţiei Oncologie, secţia de Obstetrică-Ginecologie, secţia Pneumologie şi secţia Medicală, al doilea tronson. Au fost efectuate lucrări de reabilitare, lucrări de reparaţii capitale şi lucrări de reparaţii curente. Continuăm lucrările de reparaţii capitale de la secţia Psihiatrie, schimbarea acoperişului şi termosistem. La această lucrare este finalizată toată documentaţia şi urmează să fie încărcată pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice”, a precizat economistul Leonard Achiriloaei, directorul economic al Spitalului Municipal de Urgenţă din Roman.

Acesta a spus că Spitalul Roman a primit din partea Consiliului Judeţean Neamţ suma de 300.000 de lei pentru continuarea lucrărilor la corpurile A, B şi C ale unităţii spitaliceşti, lucrări care constau în reabilitarea termoenergetică a acestora. „Cu forţe proprii, vom reamenaja spaţiul în care se va muta farmacia spitalului. Aceasta va funcţiona în fosta locaţie a secţiei oncologie. Va fi aproape, va fi mai uşor de accesat de către secţiile spitalului. Personalul medical nu va mai fi nevoit să iasă din spital pentru a se aproviziona cu medicamente. Fosta farmacie va fi reamenajată pentru noua secţie de îngrijiri paliative”, a explicat directorul economic al Spitalului Roman.

Spitalul Muncipal de Urgenţă Roman a primit o finanţare importantă de la Ministerul Sănătăţii. „Fondurile primite, în valoare de 1.120.000 de lei, au fost primite pentru dotarea cu aparatură a spitalului, dotare la care va contribui şi Primăria Roman – ecografe, lămpi pentru sălile de operaţie, mese de operaţie, instalaţii speciale de filtrare şi sterilizare a aerului şi paturi pentru terapie intensivă. Aceste dotări vin să ne sprijine activitatea medicală, pe lângă dotările făcute din bugetul nostru. Am început demersuri, în urma discuţiilor cu Primăria Roman şi Consiliul Judeţean Neamţ, pentru achiziţionarea unui aparat de radiologie modern”, a spus directorul Leonard Achiriloaei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0