Prima paginăSanatate

Investiții la Stația de Ambulanță Roman

Investiții la Stația de Ambulanță Roman

Dimensiune text

 

Marți, 21 ianuarie, la Roman a avut loc o nouă dezbatere pe tema bugetului ce se creionează pentru anul în curs, iar la întâlnirea cu reprezentanții sistemului de sănătate a luat parte și conducerea Ambulanței Neamț. După ce luni, 20 ianuarie, Stația de Ambulanță Roman a fost dotată cu trei ambulanțe noi, din care una pentru transportul pacienților și două mașini cu tracțiune 4×4 B2 (cu asistent și ambulanțier), administrația publică locală vrea să investească în amenajarea parcării și repararea acoperișului clădirii în care lucrează cadrele de la Salvare.

Doctorul Dorice Albu, directorul Ambulanței Neamț, prezentă la întâlnire a precizat faptul că noile ambulanțe sunt foarte utile, dat fiind faptul că starea drumurilor din localitățile din zona Romanului este una precară. Primarul Lucian Micu a declarat că s-au finalizat documentațiile necesare pentru demararea lucrărilor de reparare a acoperișului de la Stația Roman, lucrări ce ar putea dura în jur de trei săptămâni și se pot încheia în luna martie, dacă și vremea va permite. Primăria Roman va realiza în acest an și lucrările de reabilitare a parcării și modernizarea străzii Speranței, astfel încât mașinile de Ambulanță să poată ieși cât mai repede pe teren să salveze pacienții. În același timp, medicul Dorice Albu a declarat că va prinde în buget cheltuielile necesare pentru igienizarea clădirii, astfel încât cadrele Ambulanței să aibă condiții cât mai bune pentru muncă.

La dezbaterea din domeniul Sănătății a luat parte și conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman, care are în plan pentru acest an investiții în aparatură de circa 5,5 milioane de lei, plus o listă de investiții în infrastructură ce va transmisă Ministerului Sănătății și la care bugetul local va participa cu partea de contribuție.

De asemenea, edilul și-a luat angajamentul de a face investiții în centrul de permanență de pe strada Bogdan Dragoș, atât în dotare, cât și în recompartimentare, pentru ca un număr cât mai mare de pacienți să poată primi îngrijirea necesară. Apelul autorităților a fost și către persoanele care au afecțiuni ușoare sau necesită tratamente ca acestea să se adreseze centrelor de permanență, pentru a decongestiona activitatea Compartimentului de Primiri Urgențe din Spital.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0