Investim în performanță – investim în viitor

Îi place matematica și vrea să facă ASE

 

Carmen Tulbure (foto dreapta) este elevă în clasa a XI-a, la Colegiul Tehnic „Danubiana”, profilul economic, și visează să fie studentă la ASE. Carmen este din Sagna, dar naveta n-a împiedicat-o să fie printre cei mai buni elevi din clasă. „Carmen este o elevă deosebită, modestă și sinceră, care întotdeauna își ajută colegii. De aceea, a reușit foarte ușor să se impună ca lider al clasei și să fie aleasă de către colegi ca reprezentantă a lor în Consiliul Școlar al Elevilor. Greutățile legate de navetă și de starea socială au făcut-o să fie mai matură decît mulți dintre colegii ei de clasă„, a spus profesoara Daniela Căpraru, diriginta ei.

Carmen este pasionată de matematică – s-a calificat la faza județeană a concursului „Adolf Haimovici” – și de tot ce ține de rigoare. De aceea, s-a simțit atrasă imediat de domeniul economic, de studiul contabilității, pe care ar vrea să-l continue și ca studentă. „Îmi doresc foarte mult să fac o facultate de profil, dacă s-ar putea chiar ASE, la București. E destul de dificil, pentru că nu știu dacă familia m-ar putea susține, dar aș vrea să-mi încerc puterile„, a spus Carmen Tulbure.

În familia ei doar tatăl lucrează, ca electrician.

 

 

Se trezește la cinci și jumătate să ajungă la școală

 

Gina Andreea Novac (foto stînga) este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic „Miron Costin” și face în fiecare zi naveta de la Chilii, comuna Valea Ursului. Se trezește în fiecare dimineață la cinci și jumătate ca să prindă autobuzul cu care vine la școală și ajunge acasă la ora 15, în cazul fericit în care orarul îi permite să prindă autobuzul. În zilele cu ore mai multe, nu reușește să ia decît ultimul autobuz și ajunge acasă la ora 18, mult după ce colegii ei de clasă au început să facă temele.

Părinții Andreei sînt divorțați, iar ea și sora ei, de asemenea elevă, locuiesc împreună cu mama, care nu lucrează nicăieri.
Andreea este un copil cu rezultate bune la învățătură, a terminat primul semestru cu media 7,84 și fără nici o absență, deși naveta pe care o face în fiecare zi nu este ușoară. Familia face eforturi deosebite pentru ca ea să continue școala. Atît Andreea, cît și mama ei, care s-a interesat întotdeauna de situația ei la învățătură, văd în școală singura cale prin care Andreea poate ieși din situația financiară foarte grea în care se află acum„, a spus dirigintele Andreea Novac, profesorul Mircea Cojocaru.

 

Societatea Marsat Roman, prin managerul Vasile Balcan, susține performanța școlară și interesul tinerilor pentru o carieră de succes, prin acordarea a șase burse școlare al căror cuantum este de 15.000 de lei pentru fiecare an școlar, începînd cu luna martie 2012. Bursele lunare, pe perioada completării studiilor,  sînt condiționate de menținerea sau depășirea performanțelor  școlare ce-i recomandă pe bursieri ca viitori specialiști ce vor contribui la prosperitatea și renumele comunității.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!