Învățămîntul confesional atrage mulți copii

În condițiile în care unitățile școlare publice din multe localități rurale ale Romanului funcționează cu cîțiva copii, Grădinița particulară „Sfînta Familie” din Gherăești este plină ochi de preșcolari.

 

 

Conceput ca o alternativă la școlile publice, învățămîntul confesional este apreciat de toți cei implicați în sistemul educațional. Aprecierea de care se bucură Grădinița particulară „Sfînta Familie” din Gherăești poate fi evaluată prin numărul mare de preșcolari care o frecventează. „În acest moment, avem patru grupe de preșcolari, care însumează 90 de copii„, a spus sora Regina Horvat, educatoare la Grădinița „Sfînta Familie” din Gherăești.

Deși activitatea grădiniței se desfășoară în conformitate cu programa școlară, metodologia creativă a personalului determină multe familii să-și înscrie copiii în această unitate școlară privată.
Grădinița dispune de patru săli de clasă pentru activitățile fiecărei grupe în parte, o sală de joacă, o sală de sport și un teren de joacă. Activitățile grădiniței sînt desfășurate de patru educatoare calificate, calitatea fiind unul dintre obiectivele pe care grădinița noastră și le propune ca permanente. Dotările au fost achiziționate în timp și din surse proprii. Toate acestea au fost motive pentru părinți de a solicita an de an locuri în grădinița noastră. Cererile au venit, datorită acestui fapt, nu doar din satele învecinate localității Gherăești, ci și din satele limitrofe din județul Iași„, a spus sora Regina Horvat.

Contribuția financiară a părinților este modică, de 40 de lei pe lună, sumă folosită, în principal, pentru achiziționarea rechizitelor.

Grădinița particulară cu program normal „Sfînta Familie” a fost înființată în anul 2002.

A fost construită cu finanțare de la Episcopia Romano-Catolică de Iași și este destinată educării preșcolarilor în vederea integrării cu succes a acestora în activitatea școlară.
Unitatea de învățămînt este acreditată și funcționează pe principii nediscriminatorii și nonprofit.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!