Prima paginăEducatie

Întrecere „cu măști” lansată de Colegiul Tehnic „Miron Costin”

Dimensiune text

Colegiul Tehnic „Miron Costin” (foto sediu) organizează cea de-a doua ediție a Concursului Național de creație și interpretare „ACT ART – CT «Miron Costin»”. Proiectul este inițiat de cercul de creație și interpretare „ACT – ART” și are ca scop trezirea interesului elevilor pentru literatură și teatru, ca domenii ale artei și mijloace de educație nonformală.

 

 

Activitățile cercului conjugă deja variate forme de artă, literatură, artă plastică, muzică, cinematografie, informatică și vizează, în primul rând, educația estetică a tinerilor. Concursul ACT- ART, ajuns deja la cea de-a doua ediție, se desfășoară pe două secțiuni: o secțiune de creație și una de interpretare. Gala finală va avea loc pe 3 aprilie, când vor urca pe scenă toți finaliștii secțiunii de interpretare și vor fi premiați câștigătorii secțiunii de creație. Proiectul este realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Biblioteca Municipală „George Radu Melidon”, Primăria Roman, Teatrul „George Bacovia” din Bacău, Trupa de teatru „Gong” din Roman, Ziarul de Roman și Asociația de Inițiativă Locală „Roman 2000”.

„În anii școlari anteriori, am pus în scenă, împreună cu elevii colegiului, câteva piese de teatru, care au fost foarte bine primite atât de elevii participanți la activități, cât și de elevii spectatori, beneficiari ai acestor activități. Se pare că jocul, inclusiv sub forma jocului scenic, oferă soluții sigure la frământările vârstei elevilor, la orientarea lor etică, intelectuală și morală. Teatrul poate contribui la îmbogățirea culturii elevilor, la dezvoltarea gustului pentru artă autentică, la educarea capacității comprehensive cu privire la frumusețile și subtilitățile operelor marilor dramaturgi. Încurajând astfel de manifestări, stimulăm elevii să emită judecăți de valoare, să își dezvolte spiritul colectiv, civic, inițiativa, responsabilitatea. Prin spectacol, copiii își manifestă și dezvoltă înclinațiile, aptitudinile și capătă încredere în forțele lor. Cercul de teatru și, implicit, acest proiect național își propun dezvoltarea gândirii critice, stimularea creativității și inventivității elevilor, promovând, în același timp, școala noastră și dreptul fiecărui elev – cetățean european, la educație”, a spus Ana Maria Zăloagă, profesor de limba română și inițiatoarea cercului care a dat naștere concursului național.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0