Prima paginăSocial

Intrarea la ștrand și la zona de picnic se scumpește

Intrarea la ștrand și la zona de picnic se scumpește

Dimensiune text

 

 

CSM Roman, direcția din cadrul Primăriei municipiului Roman care administrează Complexul Sportiv și de Agrement „Moldova”, solicită consilierilor locali modificarea tarifelor de acces atât pentru zona de bazine, cât și pentru foișoarele pentru picnic.

Prețurile actuale au fost stabilite în 2015, la inaugurarea complexului, însă administratorul serviciilor spune că acestea trebuie să fie aliniate la modificările legislative din prezent, astfel încât direcția să poată suporta creșterile de prețuri la materiale și creșterile salariale: „Modificările fiscale de la debutul anului 2018 au condus la creșterea prețurilor pentru materialele, utilitățile, substanțele și serviciile necesare bunei funcționări a acestei activități. Luând în considerare creşterea preţurilor la utilităţi, ale materialelor de curăţenie şi întreţinere precum şi a soluţiilor de tratarea a apei, precum şi faptul că sumele necesare cheltuielilor de întreţinere sunt asigurate din venituri proprii încasate din vânzarea biletelor și abonamentelor, rugăm domnii consilieri să se pronunţe prin vot asupra proiectului de hotărâre”.

Conform proiectului de hotărâre, tariful de intrare în incinta ştrandului este de 12 lei preț întreg și 6 lei preț redus – pentru intervalul luni – joi, și de 20 de lei preț întreg sau 10 lei preț redus pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Prețul redus se aplică pentru minorii cu vârsta cuprinsă între 3 ani – 14 ani, cu condiția ca însoțitorii acestora să facă dovada vârstei minorului (certificat de naştere) și pentru pensionari, cu condiţia de a face dovada acestei calităţi (cupon de pensie şi act de identitate). Copii sub 3 ani și persoanele cu handicap beneficiază de intrare liberă. În acest moment, în timpul săptămânii prețul întreg este de 10 lei și de 15 lei pentru finalul de săptămână.

Conform proiectului de hotărâre propus spre dezbatere în ședința de vineri, 27 aprilie, pentru accesul în zona de picnic utilizatorii vor plăti un tarif de folosire a foişoarelor în cuantum de 30 lei/4 ore (foişoare cu 6-8 locuri) şi respectiv de 45 lei/4 ore (foişoare cu 12-14 locuri), cu acces la utilităţi şi grătar. După expirarea celor 4 ore, în cazul în care utilizatorii doresc prelungirea duratei, plata se va face cu ora, la tariful de 8 lei/ora (foişoare cu 6-8 locuri) şi 12 lei /ora (foişoare cu 12-14 locuri). Durata se calculează de la ora predării efective a foişorului, iar predarea acestuia se face pe baza actului de identitate al utilizatorului. În acest moment, foișoarele de 6-8 locuri se închiriază cu 20 lei pentru 4 ore, iar cele de 12-14 locuri se închiriază cu 32 de lei pentru 4 ore.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0