Prima paginăSocial

Intervenție de amploare la o avarie în rețeaua de distribuție a energiei electrice

Peste 100 de electricieni și ingineri din cadrul Delgaz Grid și de la trei firme contractoare s-au aflat în teren. 14 grupuri electrogene vor fi montate pentru a asigura alimentarea cu energie a 2.000 de consumatori până la remedierea avariei.

Intervenție de amploare la o avarie în rețeaua de distribuție a energiei electrice

Dimensiune text

Marți, 9 februarie, în jurul orei 22.00, reprezentanții companiei Delgaz Grid au fost sesizați despre faptul că, în comuna Ruginoasa, județul Iași, 14 stâlpi de beton s-au rupt, într-un efect de domino, din cauza gheții de pe rețele și a vântului. Încă din cursul nopții s-a făcut identificarea în teren a operațiunilor și materialelor necesare, fiind solicitate serviciile a trei firme specializate în construcții de rețele electrice, respectiv echipe suplimentare Delgaz Grid din județele: Vaslui, Bacău și Neamț, informează reprezentanții companiei.

Miercuri dimineață, specialiștii Delgaz Grid au început operațiunile de montare a 14 grupuri electrogene pentru alimentarea cu energie a consumatorilor din localitățile: Cucova, Fărcășeni, Hărmăneasa, Heleșteni, Movileni (Heleșteni), Oboroceni și Rediu (Ruginoasa), până la finalizarea lucrărilor de reparații.

„Concomitent, colegii noștri și personalul companiilor partenere lucrează în teren pentru montarea unei rețele noi de medie tensiune pe o lungime de aproximativ 1.400 de metri. Lucrările se desfășoară în condiții dificile, având în vedere că zona unde se intervine se suprapune pe un teren arabil dezghețat, iar macaralele și camioanele de transport pentru stâlpi, conductoare și alte echipamente electrice trebuie tractate pe distanțe apreciabile pentru a ajunge în zona de lucru”, precizează reprezentanții Delgaz Grid.

Condițiile meteorologice din ultimele 48 de ore au cauzat peste 400 de incidente și deranjamente în reţelele de distribuţie din Moldova, în special în zonele rurale. Până miercuri după-amiază, în urma intervențiilor a fost restabilită alimentarea în toate localitățile din județele Bacău, Botoșani, Neamț, Vaslui și Suceava, iar în continuare echipele Delgaz Grid acționează pentru reluarea distribuției energiei electrice în cinci localităţi din județul Iași.

 

Foto: Delgaz Grid

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0