HomeSocialSanatate

Internări la Spitalul Roman numai pe bază de semnătură

Pacienţii vor primi îngrijiri medicale doar după ce îşi vor da acordul în scris.

Conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman s-a întâlnit, în această săptămână, cu medicii şefi de secţie, pentru a pune la punct mai multe aspecte legate de internarea pacienţilor în spital. Un prim punct s-a referit la definitivarea aşa-numitelor consimţăminte pentru pacienţi, pe care aceştia sau rudele lor vor trebui să le semneze la internarea în spital. Vor exista mai multe tipuri de consimţăminte pentru pacienţi, în funcţie de vârstă, urgenţă sau de starea psihică. „Există opt tipuri de consimţământ, printre care unul pentru cei care nu şi-l pot exprima – şi aici ne referim la pacienţii care ajung în stare comatoasă şi la cei cu tulburări psihice majore -, care va fi semnat de către aparţinători. De asemenea, există un consimţământ informat al pacientului, care va fi semnat de cel în cauză, un consimţământ special pentru copii – care va fi semnat de către părinţi, un consimţământ pentru operaţie – în secţiile cu profil chirurgical, unul pentru anestezie şi unul pentru transfuzii de sânge”, a precizat medicul Cătălina Pălăncianu, managerul spitalului.

Toate aceste formulare vor fi distribuite pe secţii şi fiecare pacient va trebui să le semneze, pentru ca medicii să poată acorda îngrijiri medicale. „Există şi pacienţi care sunt aduşi la spital în stare comatoasă sau care au probleme psihice şi pentru care nu există nimeni să semneze consimţământul. În aceste cazuri, nu ne rămâne altceva de făcut decât să ne asumăm responsabilitatea şi să rezolvăm situaţia împreună cu asistentul social al spitalului”, a mai precizat medicul Cătălina Pălăncianu.

Tot la această şedinţă, medicilor şefi li s-a explicat şi care va fi circuitul pacientului în spital, după inaugurarea noului triaj. Registratorii vor introduce electronic toate fişele pacienţilor. Bolnavul care ajunge în ambulatoriul spitalului cu bilet de trimitere de la medicul de familie şi, după consultaţie, dacă medicul eliberează un bilet de internare, atunci, pacientul – însoţit de un infirmier – se prezintă la triaj. Acolo se completează fişa electronică, apoi bolnavul este însoţit la garderobă, după care este dus la secţia unde va fi internat. Dacă pacientul vine din Centrul de Primire Urgenţe, atunci medicul specialist care decide internarea trebuie să semneze pe foaia de internare.

Comentarii

WORDPRESS: 0