Prima paginăEconomie

Interes scăzut pentru proiectarea blocului 33 din Anton Pann, pe fonduri europene

Interes scăzut pentru proiectarea blocului 33 din Anton Pann, pe fonduri europene

Dimensiune text

 

 

În luna octombrie a anului trecut, administrația locală a semnat contractul de finanțare cu fonduri de la Uniunea Europeană pentru reabilitarea termică a blocului 33 de pe strada Anton Pann. Din păcate, primarul Lucian Micu a anunțat că la prima licitație pentru proiectarea lucrărilor nu a existat nimeni interesat, astfel încât se va relua procedura.

Blocul de locuinţe 33 din Anton Pann a primit aviz pentru a fi reabilitat pe fonduri europene pentru faptul că cetățenii care locuiesc aici aparțin categoriei defavorizate şi dezavantajate din punct de vedere economic şi social în proporţie de 70%. „Reluăm procedura de licitație pentru proiectarea blocului 33 de pe Anton Pann, la prima licitație neprezentându-se nimeni. Finanțarea nu este în pericol, în sensul în care, chiar și dacă nici la această licitație nu va veni nimeni, vom trece la încredințarea directă a lucrării”, a declarat primarul Lucian Micu.

Acest contract face parte dintr-un proiect care prevede accesarea de fonduri europene pentru reabilitarea termică a încă opt blocuri, și anume: blocul 24 (scările A, B, C, D, E, F) de pe bulevardul Roman Mușat, blocul 42 (scările A, B, C) de pe bulevardul Roman Mușat, blocul 44 ( scările A, B, C, D) de pe bulevardul Roman Mușat, blocul 50 – scara A de pe bulevardul Roman Mușat, blocul 14 (scările A, B, C) de pe strada Libertății, blocul 28 (scările A, B, C) de pe Anton Pann, blocul 31 (scările A, B, C) de pe strada Anton Pann și blocul 28A de pe strada Anton Pann (fostul sediu al Forțelor de Muncă).

Primarul Lucian Micu spune că tocmai faptul că proiectul inițial prevedea anveloparea a opt blocuri, dar contractul s-a semnat numai pentru unul, a făcut ca suma totală să se împartă la opt, valoarea fiind practic redusă față de prețul pieței. Chiar și așa, edilul a declarat că lucrarea se va efectua, cu o completare a sumei necesare din bugetul local.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0