Propunerea vine din partea consilierului local Mihaela Tanovici,membru al comisiei de cultură, culte, sănătate, învățământ și tineret.
Sunt aleşi de romaşcani şi trebuie să lucreze în folosul celor pe care-i reprezintă, aprobând proiecte care să aducă mai mult bine în viaţa comunităţii. Ziarul de Roman vă prezintă aleşii locali: cine sunt, ce fac şi care sunt reuşitele acestora după mai bine de un an de mandat.
Mihaela Tanovici are o bogată experiență ca profesor, părinte și director, dar este la început de drum în ceea ce privește administrația locală. Spune că politica a venit înspre ea și că a acceptat să se implice în acest domeniu datorită sprijinului pe care i l-a oferit familia și școala. ”Eu sunt un politician atipic, nu pot să declar ceea ce vor oamenii să audă. Inițial nu mi-am dorit să intru în politică, dar am acceptat după ce m-am sfătuit cu cei apropiați. Mi-am dat acceptul cu o lună înainte de alegeri, astfel că funcția din Consiliul Local este o provocare și mă bucur că, cel puțin până acum, toate proiectele culturale propuse au primit aviz favorabil și au fost votate. Sunt proiectele cărora le acord un interes aparte, fiindcă eu fac parte din comisia de cultură, culte, sănătate, învățământ și tineret”, afirmă Mihaela Tanovici, director al Colegiului Național ”Roman-Vodă” și consilier local.
Consilierul PDL consideră că avantajul învățământului romașcan constă și în faptul că primarul Laurențiu Leoreanu este cadru didactic”: ”Ne cunoaște nevoile și putem discuta cu dumnealui diverse aspecte, fiindcă ne înțelege foarte bine. Pe de altă parte, veleitățile sale de la catedră se evidențiază și în activitatea din administrație, în discuțiile pe care le avem pentru realizarea proiectelor. Eu nu aș putea sta într-un consiliu în care mi s-ar pune proiectele în față și mi s-ar spune cum să votez”.
Pentru perioada următoare, Mihaela Tanovici are și câteva proiecte pe care le va supune atenției legislativului local. ”Romanul este o cetate culturală și așa trebuie să rămână, pentru că tinerii au nevoie de cultură, de o sănătate morală, la fel cum au nevoie să fie sănătoși din punct de vedere fizic. M-am gândit la proiecte care să nu coste mult, dar care să aibă efecte pe termen lung, să fie o investiție a comunității pentru viitorul tinerilor. Îmi doresc să fiu un mediator între Consiliul Local al Tinerilor și Consiliul Local din care fac eu parte. Tinerii au multe idei bune, care pot fi preluate, adaptate și implementate. Trebuie doar să le acordăm mai multă importanță. Un alt proiect, mult mai amplu, vizează identificarea unor modele pentru tineri. Este o inițiativă pe care am discutat-o deja cu Eliza Chirilă, o fostă elevă a Colegiului Național ”Roman-Vodă” (CNRV). Oferta existentă la acest moment nu este cea pe care mi-aș dori-o, în sensul că la televizor și în ziare sunt promovate vedetele de carton. De aceea cred că o întâlnire lunară între liceenii din Roman și romașcani de succes, care ne fac să fim mândri, al căror nume este respectat în țară sau în străinătate, ar aduce în față adevăratele valori, principii și modele de viață”, a explicat Mihaela Tanovici. Consilierul local a recunoscut că a fost inspirată și de inițiativa unei alte foste eleve a CNRV, acum medic. Doctorul Gina Ursu a organizat, anul acesta, o revedere la care au participat mulți din foștii profesori care au predat la CNRV în perioada în care actualul medic era doar o elevă studioasă.
Un alt proiect pe care Mihaela Tanovici ar dori să-l vadă terminat este reabilitarea corpului B al CNRV, dar finalizarea lucrărilor depinde exclusiv de Ministerul Educației.
Familia Tanovici deține un apartament în Roman și o casă de vacanță în Agapia, un autoturism Renault, un cont în lei, dar și un credit în euro, ce trebuie returnat până în 2017. Mihaela Tanovici este vicepreșdinte al Asociației ”Mușatinii” și membru al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.
Comentarii
Sa intelegem ca d-na Tanovici simtea nevoiade putina publicitate si de aceea acest articol? Nu trebuie sa ne explice de ce a intrat in politica, noi stim de ce a facut-o: ca sa fie director de scoala!
O inițiativă remarcabilă jn contextul actual propusă de către un cadru didactic implicat in viața școlii și a comunității
DACA CNRV ESTE IN CONTINUARE UN SIMBOL AL INVĂȚĂMÂNTULUI NEMȚEAN ,O PARTE DIN ACEST SUCCES IL CONSTITUIE IMPLICAREA MANAGERULUI IN A CREA O ATMOSFERĂ DE LUCRU ,DE COMPETIȚIE ȘI DE PERFORMANȚĂ INTRE PROFESORII ȘI INTRE ELEVI.
FELICITĂRI, MIHAELA!