Prima paginăSocial

Instabilitatea atmosferică se prelungește până luni seară

Instabilitatea atmosferică se prelungește până luni seară

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat atenționările emise la începutul acestui weekend, instituind cod galben de instabilitate atmosferică accentuată pe arii extinse din mai multe județe ale țării, inclusiv județul Neamț, până luni dimineață, 17 iunie, la ora 5.

Conform meteorologilor, în după-amiaza zilei de duminică (17 iunie) și în noaptea de duminică spre luni (17 spre 18 iunie) în zona Carpaților Orientali și Meridionali, în vestul Moldovei și nordul Munteniei, vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40 – 50 l/mp.

 

De duminică după-amiază, 17 iunie, la ora 15, până luni seară, 18 iunie, la ora 21, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină. Pe arii restrânse vor fi cantități de apă de peste 20 – 30 l/mp.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0