Prima paginăSocial

Instabilitate atmosferică şi ploi însemnate, de sâmbătă până luni

Instabilitate atmosferică şi ploi însemnate, de sâmbătă până luni

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri o informare vizând instabilitate atmosferică şi cantităţi de apă însemnate, pentru întreaga țară, de sâmbătă, 2 septembrie, ora 18, până luni, 4 septembrie, ora 18.

Conform meteorologilor, în intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea zonelor, începând din vest. Vor fi descărcări electrice frecvente, averse torenţiale, pe arii restrânse grindină şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 30-40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala la început în jumătatea de vest a ţării, iar din după-amiaza zilei de duminică, 3 septembrie, în special în sud, centru şi nord-est. Pe parcursul zilei de luni 4 septembrie, va ploua mai ales în jumătatea de nord a teritoriului.

La sfârşitul acestei săptămâni, vremea se va menţine călduroasă în regiunile sudice şi estice, sâmbătă urmând a se înregistra frecvent maxime termice de 32-34 de grade, în timp ce în rest temperaturile vor scădea treptat. Luni, răcirea vremii va continua şi va cuprinde toată ţara.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0