Prima paginăSocial

Instabilitate atmosferică în mai multe zone ale țării, până vineri seară

Instabilitate atmosferică în mai multe zone ale țării, până vineri seară

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți o informare vizând intervale de timp cu manifestări de instabilitate atmosferică, pentru perioada marți, 14 august, ora 18 – vineri, 17 august, ora 22.

Conform meteorologilor, în cursul serii de marți (14 august) și al nopții de marți spre miercuri (14 spre 15 august), în regiunile vestice și nordice gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat și, local, se vor semnala intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse cu caracter torențial și grindină.

În zilele de miercuri (15 august), joi (16 august) și vineri (17 august), mai ales în cursul după-amiezilor și al serilor, în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei, precum și în zonele montane și submontane, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua și aspect de vijelie și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși, local, 20 l/mp și, izolat, 30 – 40 l/mp.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0