Inspectorul șef al ISU Neamț, avansat în gradul de general de brigadă de președintele Klaus Iohannis

HomeSocial

Inspectorul șef al ISU Neamț, avansat în gradul de general de brigadă de președintele Klaus Iohannis

În apropierea Zilei Naționale a României, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, la începutul acestei săptămâni, mai multe decrete privind decorarea sau avansarea în grad a unor reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne sau Ministerului Apărării Naționale, pentru rezultatele remarcabile în activitatea pe care o desfășoară.

Cu acest prilej, inspectorul șef al ISU Neamț, colonelul Mihai Ciprian Mitrea, a fost avansat în gradul de general de brigadă cu o stea. În vârstă de 46 de ani, Mihai Ciprian Mitrea este absolvent al Liceului Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc (1995) și al Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București (2000) – specializarea ofițer pompieri – inginer instalații. CV-ul său include mai multe cursuri de perfecționare în domeniu, după absolvirea facultății. Activează în cadrul ISU Neamț din anul 2000, unde a început activitatea ca adjunct comandant de secție în cadrul Detașamentului Roman, ajungând până în funcția de adjunct al inspectorului șef, din anul 2012. Timp de șase luni, la începutul anului 2020, a fost împuternicit inspector șef al Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui. Mihai Ciprian Mitrea se află la comanda ISU Neamț din anul 2020, după decesul generalului Ioan Nițică.

Inspectorul șef al ISU Neamț, Mihai Ciprian Mitrea

Inspectorul șef al ISU Neamț, Mihai Ciprian Mitrea

„Cu siguranță, acesta este cel mai împlinitor sentiment din întreaga carieră de militar, începută acum 32 de ani la Liceul Militar din Câmpulung Moldovenesc. Trăiesc un sentiment de onoare și mândrie în legătură cu apartenența la această armă a pompierilor militari și doresc să mulțumesc comenzii IGSU pentru propunerea subsemnatului, precum și colegilor din ISU Neamț, care, prin modul de desfășurare a activităților, au reușit să creeze condițiile pentru avansarea la gradul de general de brigadă a unui ofițer din inspectorat, pentru a doua oară în ultimii ani. La mulți ani, de 1 Decembrie, o zi cu o semnificație deosebită pentru toți românii și de neuitat pentru cariera mea!”, a transmis cu acest prilej generalul de brigadă Mihai Ciprian Mitrea.

Tot cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, președintele Klaus Iohannis i-a oferit Ordinul Național Pentru Merit în grad de cavaler, cu însemn de pace pentru militari, colonelului Mihai Bogdan Burdulea, prim-adjunct al Inspectorului șef al ISU Neamț.

„Sunt onorat și recunoscător de această distincție primită, ce reprezintă o încununare a reușitei misiunii internaționale desfășurată în Franța în acest an, dar și pentru aportul adus în îndeplinirea obiectivelor ISU Neamț. Această recompensă mă obligă ca, pe viitor, să îmi dau toată silința și priceperea în vederea creșterii nivelului de siguranță al cetățenilor, în slujba cărora îmi desfășor activitatea. Mulțumesc superiorilor pentru încrederea acordată și, totodată, colegilor, pentru sprijinul adus, fără de care nu aș fi obținut rezultatele menționate”, a declarat colonelul Mihai Bogdan Burdulea.

Mihai Bogdan Burdulea, prim-adjunct al inspectorului șef al ISU Neamț

Mihai Bogdan Burdulea, prim-adjunct al inspectorului șef al ISU Neamț

Comentarii

WORDPRESS: 0