Prima paginăSocialEducatie

Inspectorul general Stan află din presă că ministrul Educației vine în Neamț

Dimensiune text

Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Mihai Sorin Câmpeanu, este aşteptat luni, 26 ianuarie, în şcoli din judeţul Neamţ. Acesta va vizita Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ şi Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad”, din Horia. De asemenea, ministrul Sorin Câmpeanu va susţine o conferinţă de presă la Colegiul Naţional „Petru Rareş”. Informația despre vizita ministrului a apărut în presă înainte ca inspectorul școlar general Viorel Stan să facă o informare pe acest subiect. „Domnul ministru doreşte să vadă care sunt realităţile din învăţământul preuniversitar. A cerut să vadă două şcoli aflate în situaţii total diferite, o şcoală de elită şi o şcoală cu rezultate slabe. Am ales Liceul din Horia şi pentru că este un liceu agricol, domnul ministru Câmpeanu fiind familiarizat cu acest domeniu, întrucât domnia sa a fost rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.  Sperăm ca această vizită să poată constitui un punct de plecare în revitalizarea liceului agricol din Horia”, a spus inspectorul şcolar general Viorel Stan. De la Horia, ministrul Câmpeanu va pleca să viziteze câteva şcoli din judeţul Vaslui.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
 • Aglae P 6 ani

  Cum sa revitalizeze ministrul educatiei liceul agricol, dle Stan? aveti vreo idee?
  Ce fel de gandire!?…

 • unde este dreptatea ? 6 ani

  Care este criteriul de stabilire a elitelor ?
  D.p.d.v. al Ministerului Educatiei, in elita se poate clasa doar cei care au BAC 100%.
  Scolile tehnice sunt tot ELITE, fiindca creaza forta de munca necesara economiei nationale. Economia creaza finantele necesare invatamantului bugetar. Daca nu ar fi formata forta de munca in scolile tehnice din Romania, de unde ar mai fi bani pentru aparitia de elite in invatamantul teoretic ?
  Asadar, aveti grija cum stabiliti elitele.
  Fiecare scoala este importanta in felul ei.
  Daca tot se doreste o comparatie, aflati ca Liceul Horia este o ELITA intre scolile agricole ale Romaniei, este singura scoala de agricultura din tara care a reusit sa fie medaliata cu ARGINT la Olimpiada Tinerilor Fermieri din Europa, la Paris- 2007.