Prima paginăActualitateRoman

Inspecție pe şantierul de la „Roman-Vodă”

Dimensiune text

Inspecţia are drept scop verificarea în teren a rapoartelor trimise, pentru deblocarea primei tranşe din finanţare.

Marţi, 13 ianuarie, o echipă a Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Est va fi prezentă la Roman, pentru a evalua modul în care se desfăşoară lucrările pe şantierul de la corpul B al Colegiului Naţional „Roman-Vodă”. „Scopul este acela al verificării în teren a ultimelor rapoarte pe care le-am trimis, pentru a obţine prima tranşă din finanţare”, a spus primarul Romanului, Laurenţiu Dan Leoreanu.

corpb01Corpul B al Colegiului Naţional „Roman-Vodă” este în reabilitare printr-un proiect REGIO. Contractul „Reabilitarea, modernizarea şi dezvoltarea Colegiului Naţional «Roman-Vodă» – corp B, în vederea îmbunătăţirii calităţii infrastructurii educaţionale”, a fost semnat pe 14 octombrie, în parteneriatul dintre Municipiul Roman şi Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, în calitate de beneficiar, şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, în calitate de Organism Intermediar, şi are o valoare totală de 5.133.131 de lei, din care 4.462.820 de lei reprezintă finanţare europeană nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional.

Conform termenilor contractuali, lucrările se vor încheia la 31 decembrie 2015. Cererea de finanţare pentru acest proiect a fost depusă în aprilie 2014, pentru Domeniul major de intervenţie 3.4 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă – apel 2014. Clădire cu o însemnată valoare istorică şi detalii de arhitectură deosebită, clasificată ca  monument istoric de patrimoniul local, Corpul B al Colegiului Naţional „Roman-Vodă” a fost construit între 1921 şi 1923, la cererea prinţeselor Maria Sturza şi Ecaterina Cantacuzino, mamă şi fiică, pentru ca aici să funcţioneze un liceu de fete. Documentele vremii vorbesc despre un milion de cărămizi folosite la ridicarea liceului, pentru care argila a fost excavată de pe un teren pe care cele două prinţese l-au primit de la Primăria Roman în acest scop. Lucrările de reabilitare a corpului B au mai început o dată în 2009, fiind oprite în iunie 2010, din lipsă de fonduri.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0