Prima paginăSocialSanatate

Inscripționarea cardurilor de sănătate o face medicul de familie

Dimensiune text

Medicii de familie nu vor mai distribui cardul electronic de sănătate.

Distribuţia cardurilor de sănătate nu va fi făcută de medicii de familie, dar aceştia se vor ocupa de inscripţionarea cardurilor din punct de vedere medical. Aşa au stabilit reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) şi cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), care au avut o întâlnire cu Societea Naţională de Medicina Familiei (SNMF).

Deşi medicii de familie sunt de acord să folosească documentul electronic, ei nu vor să se ocupe şi de distribuţia acestuia. În acest sens, au fost lansate mai multe propuneri de distribuţie a cardurilor, CNAS urmând să hotărască cele mai potrivite variante pentru ca acestea să ajungă la pacienţi. Referitor la inscripţionarea cardurilor de sănătate din punct de vedere medical, ea va fi realizată prin cabinetele de medicină de familie, urmând să se stabilească criteriile de plată a acestui serviciu. În ceea ce priveşte cititoarele de card, acestea vor fi achiziţionate centralizat, prin licitaţie naţională, iar distribuirea şi plata se vor negocia ulterior.

„În urma discuţiei, s-a stabilit ca, până săptămâna viitoare, reprezentanţii SNMF să înainteze CNAS şi MS propuneri de ameliorare a unor prevederi din Contractul Cadru şi din normele acestuia, inclusiv prevederi pentru modificări legislative. Toate aceste propuneri vor fi analizate pentru ca, la sfârşitul săptămânii viitoare, să fie supuse transparenţei decizionale. O variantă era ca aceste carduri să fie distribuite de către Poşta Română, care a prezentat tarife între opt şi 10 lei pentru fiecare card distribuit, astfel că a fost aleasă varinată distribuirii gratuite de către medicii de familie”, a declarat medicul Mihaela Covrig, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Neamţ.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0