Înscrieri on-line pentru întâlnirea cu papa Francisc la Iaşi

HomeSocial

Înscrieri on-line pentru întâlnirea cu papa Francisc la Iaşi

 

 

Episcopia Romano-Catolică de Iaşi anunță că, venind în sprijinul multor cereri din partea persoanelor care se află în afara zonei Moldovei sau de alte confesiuni care doresc să participe la sărbătoarea întâlnirii cu papa Francisc de la Iaşi – 1 iunie 2019, comitetul de organizare a vizitei papei Francisc la Iaşi a lansat, la 10 aprilie, o platformă de înscriere on-line la acest eveniment, www.ercis.ro/papalaiasi, pe site-ul oficial al Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi, www.ercis.ro, platforma fiind accesibilă şi din coloana din stânga a primei pagini a www.ercis.ro.

„Doar 50 de zile ne mai despart de venirea papei Francisc în România, când îi va întâlni pe români la ei acasă. Călătoria sa apostolică se va desfăşura în perioada 31 mai – 2 iunie, cu diferite particularităţi în toate locurile pe care le va vizita, făcând să se întrevadă în mod special motoul: «Să mergem împreună!».

La Iaşi, Sfântul Părinte va sosi la 1 iunie, după ora 17.00, pentru a vizita catedrala romano-catolică «Sfânta Fecioară Maria, Regină» şi pentru a participa la «Întâlnirea mariană cu tinerii şi familiile», în faţa Palatului Culturii. Timp de aproximativ o oră şi jumătate, va fi o sărbătoare a întâlnirii cu Sfântul Părinte, o întâlnire trăită sub privirile sfintei Fecioare Maria. Credincioşii care vor participa vor avea bucuria de a se ruga Maicii Sfinte împreună cu papa Francisc. Protagoniştii întâlnirii cu Sfântul Părinte vor fi tinerii şi familiile, către care se va îndrepta şi mesajul special al urmaşului sfântului Petru.

Pentru evenimentul istoric de la Iaşi, aproximativ 50.000 de persoane s-au înscris deja în parohiile catolice din zona Moldovei. Continuă înscrierile în toate parohiile catolice din Moldova, zona de nord-est a României, până la 1 mai.

Deoarece au existat mai multe cereri de înscriere şi din afara zonei Moldovei, dar şi ale multor persoane care doresc şi o posibilitate de înscriere on-line pentru acest eveniment istoric, comitetul de organizare a vizitei papei Francisc la Iaşi a hotărât să vină în sprijinul acestor persoane, oferind şi o posibilitate de înscriere on-line la acest eveniment (www.ercis.ro/papalaiasi), folosind platforma Eventway, oferită cu generozitate în acest sens de administratorii acesteia.

Pentru cei care s-au înscris deja prin parohii nu mai este necesară înscrierea online. Listele de înscriere în parohie se vor închide la 1 mai, iar înscrierile on-line vor continua până la 31 mai, ziua premergătoare întâlnirii cu papa Francisc la Iaşi. Dar şi cei care nu vor apuca să se înscrie pentru acest eveniment, de la o distanţă mai mare de scena unde va fi papa Francisc, vor putea să-l întâlnească pe papa, să-l privească şi să îi asculte mesajul”, a precizat preotul Adrian Blăjuţă, din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0