Îngrijirea pielii în sezonul rece

HomeSanatate

Îngrijirea pielii în sezonul rece

Dr. Claudia Artenie, medic primar Dermatovenerologie, Arcadia

Îngrijirea pielii trebuie să fie adaptată în funcție de tipul de ten și de mediul ambiant. Trecerea bruscă la frig și vânt, dar și căldura exagerată din interior sunt percepute de pielea noastră că o formă de agresiune.

În acest context, cum anume trebuie să avem grijă de pielea noastră în sezonul rece?

1. Înlocuiți gama de îngrijire facială

Persoanele cu tenul uscat au cel mai mult de suferit în sezonul rece. Tenul uscat necesită aplicarea de creme foarte nutritive, bogate în acid hialuronic și vitamine. Hidratarea poate fi realizată și în cabinetul dermatologic, cu ajutorul mezoterapiei clasice și a celei injectabile.

Tenul mixt și tenul seboreic impun utilizarea unor creme ușoare de hidratare, cu efect matifiant, la începutul zilei. Seara, nu trebuie uitată aplicarea cremelor anticomedogene și nici tratamentul local antiacneic.

2. Nu uitați de îngrijirea buzelor

Expunerea la temperaturi scăzute poate cauza uscarea și exfolierea buzelor. Pentru a contrabalansa aceste efecte, e indicat să folosim stick-uri și balsamuri emoliente, care restabilesc nivelul de hidratare și protejează pielea sensibilă a buzelor.

3. Îngrijire suplimentară pentru mâini

Le putem proteja și păstra fine prin aplicarea de creme ce refac bariera cutanată și prin spălarea cu geluri de curățare ce nu conțin săpun.

4. Înlocuiți gama de îngrijire corporală

Pe durata iernii, e recomandat să folosiți pentru igiena corpului uleiuri de duș, geluri lavante, creme de duș hidratante. În primele minute după duș aplicați pe corp creme, loțiuni foarte emoliente, care repară filmul hidrolipidic.

5. Folosiți protecție UV

Crema cu factor de protecție solară este indispensabilă, chiar și atunci când soarele este ascuns în nori; efectele razelor UV asupra pielii sunt aceleași, indiferent de anotimp.

6. Realizați o exfoliere periodică a pielii

Procedura poate fi realizată de către medic prin micodermabraziune, tratament Geneo Revive, peeling chimic, Dermapen sau acasă, cu ajutorul produselelor dermatocosmetice de gomaj recomandate de medicul dermatolog.

7. Acordați atenție sporită afecțiunilor dermatologice preexistente

Unele afecțiuni dermatologice pot fi agravate de temperaturile foarte scăzute: dermatita atopică, psoriazisul, rozaceea, dermatita seboreică, ihtioză, keratoza pilară. Acestea necesită o îngrijire specială pe durata iernii și tratamente individualizate stabilite de medicul dermatolog.

La începutul sezonului rece, pacienții cu aceste afecțiuni trebuie să se prezinte la medic pentru a preveni agravarea bolii.

Pentru programări, aveți la dispoziție numărul 0232 920, Call Center Arcadia.

www.arcadiamedical.ro

Comentarii

WORDPRESS: 0