HomeEducatie

Informaticieni la grupa pregătitoare

Învățătoarele și profesorii pentru învățămîntul primar care, din toamnă, vor prelua prima serie a clasei pregătitoare vor fi instruiți pentru a ști ce și cum să predea la nou-înființatele clase pregătitoare. Pachetul destinat viitorilor școlari include Tehnologia informației și comunicării, precum și abecedarul micului informatician.

 

În total, vor fi instruite 220 de cadre didactice, în două serii, formarea urmînd să fie asigurată de dascăli care au fost instruiți deja la București.
La nivelul județului Neamț am înființat trei centre de pregătire, unul la Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamț, unul la Colegiul Tehnic «Petru Poni» din Roman și unul la Școala nr. 2 din Tîrgu Neamț. Colegii vor participa la 40 de ore de curs și, apoi, la sesiuni de formare online. În prima etapă, între 27 și 31 august vor participa colegii titulari, care știu sigur pe ce post vor lucra și că vor avea din toamnă clasa pregătitoare. Etapa a doua se va desfășura la începutul lunii septembrie, după etapele mobilității de personal, cînd vom ști cu certitudine care sînt cadrele didactice repartizate la clasele pregătitoare înființate de sine stătător sau în sistem de învățămînt simultan – acolo unde numărul elevilor este prea mic pentru a constitui clase separate. Noi mergem pe principiul continuității, astfel încît copiii să lucreze cu același cadru didactic pînă la sfîrșitul învățămîntului primar. Astfel, doamnele învățătoare vor avea ocazia în anul pregătitor să-și pregătească elevii, așa cum doresc, pentru clasa I„, a precizat Florin Dimon, inspector școlar pentru învățămîntul primar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Copiii înscriși la clasa pregătitoare nu vor primi manuale școlare și nici nu vor avea de rezolvat teme pentru acasă. În schimb, în clasa pregătitoare vor fi asigurate copiilor, gratuit, așa-numitele fișe de lucru care vor rămîne la școală. „Pachetul curricular destinat clasei pregătitoare”, sau, cu alte cuvinte, ce vor studia copiii la clasa pregătitoare, cuprinde Comunicare în limba română, Educație pentru societate, Religie, Matematică și explorarea mediului, Muzică și mișcare, Educație fizică și sport, Consiliere, Arte vizuale și lucru manual, precum și TIC (tehnologia informației și comunicării). La această din urmă disciplină, copiii vor învăța să recunoască principalele componente externe și periferice ale unui calculator, să utilizeze tastatura și mouse-ul, să opereze cu softuri educaționale simple, să caute pe internet, să utilizeze aparate foto și camere de filmat digitale. Pentru clasa pregătitoare sînt înscriși în județul Neamț 3.052 de copii.

Comentarii

WORDPRESS: 1