Prima paginăSocial

Informare meteo: vreme rece, cu intensificări ale vântului, ninsori și ger

Informare meteo: vreme rece, cu intensificări ale vântului, ninsori și ger

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri o informare vizând intensificări ale vântului, precipitații predominant sub formă de ninsoare și răcire a vremii, pentru intervalul vineri, 12 ianuarie, ora 22 – duminică, 14 ianuarie, ora 16.

Conform meteorologilor, începând din cursul nopții de vineri spre sâmbătă (12 spre 13 ianuarie), vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile sudice și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (13 ianuarie) local și în centrul și nord-vestul țării. Se vor înregistra viteze la rafală de 45 – 55 km/h, mai mari pe litoral și în sudul Banatului, de până la 60 – 70 km/h. Duminică (14 ianuarie), intensificări temporare ale vântului vor mai fi în Dobrogea, mai ales în zona litoralului, sudul Banatului și local în Muntenia.

Din cursul nopții de vineri (12 ianuarie) și până în dimineața zilei de duminică (14 ianuarie), temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ în majoritatea regiunilor. Acestea vor fi predominat sub formă de ninsoare în Oltenia, Transilvania și, pe arii restrânse, în Muntenia, mai ales lapoviță și ninsoare în Dobrogea, Banat și Crișana, iar local la munte și în Moldova va ninge. Se va forma polei sau ghețuș. Ninsori slabe cantitativ vor mai fi pe parcursul zilei de duminică (14 ianuarie) pe litoral, sud-vestul Olteniei și sudul Banatului.

În intervalul menționat, vremea se va răci, astfel că, duminică, temperaturile maxime vor fi preponderent negative, iar nopțile de la începutul săptămânii viitoare vor fi geroase îndeosebi în nordul, nord-estul și centrul țării.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0