Început de an școlar cu emoții pentru elevi, profesori, părinți și… politicieni

HomeSocial

Început de an școlar cu emoții pentru elevi, profesori, părinți și… politicieni

 

Ziua de luni, 11 septembrie, a marcat, în întreaga țară, începutul noului an școlar. Ca de fiecare dată, unitățile de învățământ au organizat manifestări speciale cu această ocazie, festivitățile fiind, ca la fiecare început de an școlar, prilej și pentru politicieni și reprezentanți ai autorităților locale de a transmite urările obișnuite de succes elevilor și profesorilor. Parlamentarii au avut luni „activitate în teritoriu”, pentru a putea participa la deschiderea anului școlar.

La Colegiul Național „Roman-Vodă”, startul noului an școlar s-a dat cu intonarea imnului național, puțin după ora 9, cu câteva minute întârziere față de ora anunțată, până ce oficialitățile au ocupat locurile din careul amenajat pe terenul de sport al Colegiului. Alături de directorul instituției de învățământ, profesor Mihaela Tanovici, s-au aflat parlamentari, reprezentanți ai autorităților județene, ai Poliției și ai Jandarmeriei. Așa cum anunțase anterior, primarul Lucian Micu a asistat la manifestare din public, în calitate de părinte, la fel ca și viceprimarul Roxana Iorga.

„Stimați invitați și părinți, dragi colegi și elevi, iată că astăzi a sunat din nou clopoțelul la Colegiul Național «Roman-Vodă». Mulți dintre voi cred că spun «ce mică a fost vacanța mare», dar, în același, timp, cred că sunt curioși de ceea ce se va întâmpla în acest an școlar, pe care eu și colegii mei ni-l dorim cel puțin la fel de bun ca cel de anul trecut. Spun acest lucru pentru că anul trecut am intrat într-o casă nouă, corpul B a fost dat în folosință și am avut săli spațioase în care activitatea s-a desfășurat așa cum ne-am dorit. Am avut foarte mulți elevi la olimpiadele școlare, ajunși la faze naționale și, iată, avem și la faza internațională o elevă care participă zilele acestea la concurs. Am câștigat trei proiecte europene care nu fac altceva decât să ne ajute pe noi, profesorii, dar și pe voi, elevii, să realizăm un învățământ de calitate. Dragi elevi, mă bucur că ați ales «Roman-Vodă», și aici mă refer în primul rând la bobocei. Ați ales «Roman-Vodă», presupun, în primul rând pentru performanță. Așteptăm de la voi rezultate foarte bune. Atunci când vorbim despre un efort conjugat al elevilor, părinților, profesorilor, rezultatul nu poate să fie decât unul foarte bun, iar în acest an, când sărbătorim 145 de ani de la înființare, cu atât mai mult trebuie să respectăm munca înaintașilor și să dovedim că suntem la fel de buni ca ei”, a afirmat directorul Mihaela Tanovici în deschiderea manifestării.

Au mai susținut scurte discursuri, mai mult sau mai puțin gustate de cei prezenți, senatorul Dan Manoliu – și el fost romanvodist -, deputatul Laurențiu Leoreanu – căruia directorul Tanovici i-a transmis cu această ocazie că îl așteaptă, „odată și-odată”, la catedra matematică în cadrul Colegiului -, precum și vicepreședintele Consiliului Județean Neamț Ion Asaftei. După cele câteva cuvinte rostite la microfon, în care a transmis și urările președintelui Consiliului Județean, Ionel Arsene, administratorul public al județului Neamț, Oana Bulai, a ținut să o felicite pe „cea mai dragă profesoară din timpul liceului, doamna Mihaela Tanovici”, aceasta mulțumindu-i, la rându-l ei, remarcând că „la ore nu aveai emoții atât de mari”.

„Sper ca împreună să creăm o generație de copii bine pregătiți pentru a înainta cu încredere pe drumul vieții”

Pe traseul parlamentarilor s-au mai aflat luni și alte școli din Roman – între care Şcoala „Calistrat Hogaş”, Colegiul Tehnic „Miron Costin”, Colegiul Tehnic „Petru Poni”, Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, Liceul Teologic „Episcop Melchisedec Ştefănescu” sau Școala „Mihai Eminescu” -, în timp ce inspectorul școlar general Viorel Stan a participat la deschiderea anului școlar la Tîrgu Neamț, alături de președintele CJ Ionel Arsene.

Deși nu a rostit discursuri la manifestările din școli, primarul Lucian Micu a fost prezent în clase în școlile romașcane după terminarea festivităților. „Un nou început de an școlar înseamnă provocare pentru cei care pășesc pentru prima dată în sălile de clasă, determinare pentru cei care se reîntorc în bănci și dăruire pentru dascălii care își doresc să-i educe pe elevi, viitorul acestei țări. Împreună cu viceprimarul Roxana Iorga, i-am vizitat astăzi pe elevi și profesori și le-am transmis gândurile noastre bune. Sper ca împreună să creăm o generație de copii educați, respectuoși, conștiincioși și bine pregătiți pentru a înainta cu încredere pe drumul vieții. Succes tuturor și un an școlar cu bine și cu note bune!”, a fost mesajul transmis de primarul Lucian Micu.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0