Începe tăvălugul schimbărilor în instituțiile deconcentrate

Dimensiune text

Deputatul liberal Dorin Ursărescu, președintele Organizației PNL Neamț, a anunțat că, în termen de o lună, la vârful mai multor instituții deconcentrate din județ vor avea loc schimbări majore în ceea ce privește funcțiile de conducere.

 

 

Deputatul nu a dorit, însă, să nominalizeze persoanele propuse, ci doar s-a mulțumit să enumere instituțiile unde vor avea loc schimbări.
„Săptămâna aceasta am avut o întâlnire pe această temă și am concluzionat că schimbările sunt necesare. O primă instituție la conducerea căreia vor avea loc schimbări în termen de o lună este Inspectoratul Teritorial de Muncă. Noi am făcut câteva propuneri, dar așteptăm să vedem ce se va întâmpla, pentru că este o problemă de dobândire a calității de înalt funcționar public din partea persoanei nominalizate. În termen de două luni vor avea loc schimbări și la Garda Financiară Neamț, dar și la Direcția Județeană pentru Accize și Operațiuni Fiscale. La nivel național, aceste două instituții vor fuziona și se vor transforma într-un mecanism unic de control fiscal”, a declarat deputatul Dorin Ursărescu.

Pe lista instituțiilor care vor avea șefi noi în următoarea lună se mai numără Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, Direcția Agricolă Neamț și Direcția Județeană de Metrologie.

Actualul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă, inspectorul Ioan Popescu, nu a dorit să comenteze posibila sa înlocuire. „În momentul de față, sunt încă la conducerea instituției și îmi continui activitatea. Deciziile de înlocuire sunt decizii politice, pe care eu nu vreau să le comentez. Dacă se va organiza concurs pentru ocuparea funcției, mă voi decide atunci dacă particip sau nu”, a precizat inspectorul șef Ioan Popescu.

Deputatul PNL Dorin Ursărescu a declarat că, în urma discuțiilor din această săptămână, s-a decis ca numele celor propuși să ocupe funcții de conducere să nu mai fie făcute publice, pentru a nu alimenta speculațiile, așa cum s-a întâmplat în cazul avocatului romașcan George Lazăr, care era dat ca sigur, de o anumită parte a presei, ca șef la Inspectoratul Teritorial de Muncă și care, de fapt, a fost numit prefect.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]


COMENTARII

WORDPRESS: 0