Prima paginăSocial

Începe amplasarea stațiilor de așteptare pentru transportul public în comun

Începe amplasarea stațiilor de așteptare pentru transportul public în comun

Dimensiune text

 

 

Mai mulți agenți economici sau persoane fizice din Roman au răspuns pozitiv apelului făcut de autoritățile locale de a se implica în achiziționarea de stații de așteptare pentru transportul public în comun de pe raza municipiului. Conducerea Primăriei municipiului Roman spune că deja primele cereri, însumând 21 de stații, au fost înregistrate și se va începe amplasarea efectivă a stațiilor.

„Am identificat 30 de zone în care am putea amplasa stațiile de așteptare pentru mijloacele de transport public local. Din decembrie, de când le-am propus agenților economici să investească în achiziționarea de stații de așteptare în schimbul posibilității promovării produselor sau închirierii de spațiu publicitar, am primit solicitări pentru 21 de stații. Pe principiul «primul venit, primul servit», vom începe acțiunea de amplasare a primelor stații în zonele cele mai aglomerate din punct de vedere al interesului pentru folosirea mijloacelor de transport în comun. Așteptăm în continuare alte cereri, astfel încât anul acesta să putem rezolva încă o problemă importantă a comunității”, a declarat primarul Lucian Micu.

Edilul Romanului spune că încurajează cetățenii să folosească mijloacele de transport în comun, pentru a scăpa de noxe, iar stațiile vor prezenta informații despre trasee și orar: „În stații se vor afișa și informații privind traseele microbuzelor și orarul de funcționare, pentru ca cetățenii să aibă toate informațiile și să se bucure de această facilitate care va mai reduce din traficul intens de pe străzi, dar ajută și la păstrarea unui aer cât mai puțin poluant în oraș”. Stațiile de așteptare vor fi cumpărate de privați, dar ele vor fi cedate ulterior administrației locale, rămânând doar de stabilit perioada în care cei care le vor cumpăra vor putea profita de afișaj pentru a-și promova propriile produse sau servicii sau le vor putea închiria altora spațiile publicitare.

Citește și:   Vreme deosebit de rece și vânt puternic, joi și vineri

Din luna februarie, mai multe categorii defavorizate de romașcani vor beneficia de subvenție la transportul public în comun, dacă vor îndeplini condițiile impuse de consilierii locali.

 

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0