Prima paginăSocial

Încep lucrările la modernizarea sălii de festivități a Primăriei

Încep lucrările la modernizarea sălii de festivități a Primăriei

Dimensiune text

 

La începutul acestei luni, administrația locală anunța că intenționează să refacă, cu bani din bugetul local, sala de festivități de la parterul Primăriei municipiului Roman. În cursul zilei de miercuri, 18 octombrie, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local, s-au alocat și banii necesari prestudiilor de fezabilitate pentru transformarea actualului spațiu într-o sală modernă, potrivită și pentru ședințe, dar și pentru activități cultural-artistice.

Studiile pentru refacerea sălii de festivități erau cuprinse în lista de investiții pe acest an, dar nu erau alocați și bani, prima intenție fiind accea de a se accesa fonduri europene, obiectiv ce a picat după ce autoritățile coproprietare ale imobilului – în special ANAF – nu au dorit să participe la investiție. Astfel, miercuri, 18 octombrie, consilierii locali au aprobat alocarea sumei de 18.000 de lei pentru demararea lucrărilor de refacere a sălii de festivități a Primăriei.

Proiectul este realizat de arhitecții din Primărie, va trebui să respecte toate normele împotriva incendiilor, inclusiv asigurarea de mai multe ieșiri, va avea o scenă modernă, un ecran reglabil de proiecție video și un sistem audio performant. De asemenea, actualele scaune din lemn vor fi schimbate cu unele confortabile, iar balconul va redeveni și el funcțional. Lucrările vor dura în funcție de bugetul disponibil, însă autoritățile spun că, la final, sala va putea avea multiple funcționalități, asigurând un spațiu pentru conferințe, ședințe, dezbateri, dar și un spațiu unde tinerii își vor putea desfășura diferite activități.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0