Prima paginăRoman

Incendiu raportat la 112 din… plictiseală

Dimensiune text

Pe parcursul săptămînii trecute, reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Roman au intervenit pentru a înlătura efectele ploilor din ultimele zile. Ei au fost puși în situația de a constata că unii romașcani se țin de farse, sesizînd situații care necesită intervenții urgente chiar și atunci cînd acele situații nu există în realitate.

 

Pe 23 mai, la ora 18, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență a fost sesizat că, pe strada Dobrogeanu Gherea, la blocul 5, s-au semnalat scăpări de gaze naturale într-o locuință. În urma deplasării unei echipe a acestui serviciu la locuința respectivă s-a constatat că sesizarea nu este întemeiată. Pe 27 mai, la ora 19, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență a fost alertat pentru a interveni în vederea stingerii unui incendiu pe strada Mihai Eminescu, la numărul 15. Ajunși la fața locului, voluntarii au constatat că incendiul nu există, iar persoana care a transmis sesizarea – Alexandru P., din Roman – a susținut că a apelat serviciul de urgență „din plictiseală”.

Rog romașcanii să nu facă astfel de gesturi, mai ales în perioada în care ploile și furtunile creează probleme reale, în care este necesară intervenția Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. Astfel de gesturi reprezintă, practic, o bătaie de joc față de cei care lucrează pentru a rezolva situații urgente. Plictiseala nu este o scuză pentru asemenea sesizări„, a precizat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0