HomeRoman

Incendiu de la tonele de gunoaie din apartament

Un bătrîn a strîns tone de gunoaie în apartamentul de la bloc. Gunoaiele s-au aprins de la o lumînare. Printre mormanele de gunoi, pompierii au intrat doar pe niște cărări.

 

 

Locuitorii blocului 23, de pe strada Anton Pann, au fost speriați, duminică dimineață, în jurul orei 8.45, de fumul care ieșea dintr-un apartament. La fața locului au fost chemate un echipaj al pompierilor și o ambulanță SMURD, întrucît o femeie de 62 de ani a fost intoxicată cu fum și a avut nevoie de prim-ajutor de specialitate.

Apartamentul în care a izbucnit focul aparține lui Constantin Burcă, un bătrîn de aproximativ 70 de ani. Bărbatul are o manie în a colecta haine, hîrtie și cartoane, astfel că lumînarea uitată aprinsă a generat incendiul în timp record. La fața locului au ajuns mai mulți membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Roman, dar și zece angajați ai societății de salubritate Rossal Roman. Aceștia au scos din încăperea în care a pornit incendiul aproximativ 15 tone de materiale textile și hîrtie. Pompierii militari și membrii SVSU Roman au lucrat cu atenție, pentru a afecta cît mai puțin apartamentele din jur.

Unul dintre vecinii bătrînului abia terminase de pus parchetul sîmbătă seara, mi-a spus că îi venea să plîngă cînd a văzut fumul. Săptămîna trecut, la solicitarea vecinilor, noi am strîns, împreună cu lucrători ai societății Rossal Roman, aproximativ 16 tone de materiale textile, hîrtie și cartoane, din mansarda blocului, care este un spațiu comun. Tot apartamentul este un focar de infecție, iar în dormitor și în bucătărie mai sînt tone de materiale depozitate. În apartament sînt doar cărări printre mormane de gunoaie„, a afirmat Daniel Ursu, șeful SVSU Roman.

Comentarii

WORDPRESS: 0