Prima paginăPolitica

Încă un romașcan în Consiliul Județean

Încă un romașcan în Consiliul Județean

Dimensiune text

 

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a lunii decembrie a Consiliului Județean Neamț de joi, 21 decembrie, se află două proiecte de hotărâre privind încetarea unui mandat de consilier, respectiv validarea mandatului unui nou consilier județean.

Dan Vasile Constantin, consilier județean PSD, și-a înaintat demisia din funcție, la finalul lunii noiembrie, după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a găsit incompatibil, la începutul anului 2014. ANI a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Dan Vasile Constantin întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier judeţean, a încheiat şi semnat – în calitate de furnizor – un contract de furnizare produse, în valoare totală de 4.300 Lei, fără TVA, între SC Locato SRL (societate în cadrul căreia acesta deţine funcţia de administrator special) şi compania judeţeană ApaServ SA (companie în cadrul căreia acesta deţine calitatea de reprezentant al CJ Neamţ în Adunarea Generală a Acţionarilor).

La începutul lunii noiembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat verdictul definitiv în acest caz, după ce a respins recursul lui Dan Vasile Constantin asupra sentinței Curții de Apel Bacău, unde acesta pierduse procesul. Dan Vasile Constantin a anunțat că își va depune demisia din funcția de consilier județean după ce va primi decizia Înaltei Curți.

Locul lui Dan Vasile Constantin în Consiliul Județean Neamț va fi luat de avocatul romașcan Bogdan Onu, în vârstă de 41 de ani, următorul supleant pe listele PSD. Acesta a mai fost consilier județean în mandatul 2012 – 2016.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0