Prima paginăSocial

Încă un candidat eliminat joi din examenul de Bacalaureat

Încă un candidat eliminat joi din examenul de Bacalaureat

Dimensiune text

 

Joi, 25 iunie, s-a desfășurat ultima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, proba la alegere a profilului și specializării. La această probă, în județul Neamț s-au înscris 3.643 de candidați (Biologie – 1.262, Chimie – 93, Fizică – 248, Economie – 5, Filosofie – 8, Geografie – 1116, Informatică – 235, Logică şi argumentare – 507, Sociologie – 102 şi Psihologie – 67 ). Dintre aceștia, la examen s-au prezentat 3.511 de candidaţi. Unul dintre candidați a fost eliminat pentru tentativă de fraudă, acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat, informează Inspectoratul Școlar Județean Neamț. Alți trei candidați fuseseră eliminați din bacalaureat miercuri, pentru același motiv.

„Nu au fost înregistrați candidați care au avut temperatura peste 37,3°C și nu au fost candidați care au susținut examenul cu subiecte de rezervă”, au precizat reprezentanții ISJ Neamț. Subiectele și baremele de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe site-ul dedicat, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00, în format anonimizat. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și în data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință cu nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0