HomeSocial

Încă șase blocuri ANL, două pentru tineri, patru pentru locuințe de serviciu

 

Administrația publică locală a predat către Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) terenurile necesare construirii a șase blocuri, din care două destinate tinerilor, iar celelalte pentru a fi utilizate ca locuințe de serviciu. Programul național pentru locuințele de serviciu este construit în așa fel încât să le permită administrațiilor să poată atrage forță de muncă în domeniul educației sau sănătății.

„Avem în vedere construirea unor noi locuințe ANL. Avem depuse la Agenția Națională pentru Locuințe documentațiile pentru construirea a șase blocuri de locuințe. Două sunt locuințe destinate tinerilor până în 35 de ani, conform programului. Și, ca un subprogram, am mai depus documentația pentru construirea unui bloc de locuințe de serviciu pentru cadrele medicale, un bloc de locuințe pentru specialiști în Educație și două blocuri de locuințe de serviciu”, a declarat primarul Lucian Micu.

Blocurile ar urma să se construiască tot în cartierul Vasile Lupu. În acest moment nu există apartamente libere, iar autoritățile spun că periodic se fac verificări pentru a se vedea dacă în locuințe stau cei care le-au luat de drept cu chirie, conform legii. „În momentul de față nu avem astfel de reclamații. În trecut, este drept, am avut. Chiar am constituit și o comisie de lucru, dacă îmi aduc aminte, acum vreo trei ani, eram viceprimar, și am găsit două sau trei situații și am reziliat contractele. Ulterior, a mai fost o reclamație care s-a confirmat și care, deasemenea, a dus la rezilierea acelui contract. Însă, în acest moment, nu avem sesizări sau probleme deosebite din acest punct de vedere”, a mai precizat primarul Micu.

Evaluarea dosarelor depuse de tineri se face anual, de către o comisie desemnată de Consiliul Local, și condiția este ca vârsta de 35 de ani să fie la depunerea dosarului, ulterior atribuirea locinței putându-se face până la vârsta de 38 de ani. În momentul în care se depășește vârsta de 35 de ani, se schimbă modalitatea de calcul al chiriei, dar chiriașii pot păstra locuința și chiar o pot și cumpăra.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Primaria a dat terenurile insa locuintele nu se vor construi devreme pentru ca se stie … nu sunt bani . mai bine se dadeau loturi de casa si cate un modul – electricitate , apa , canal si fiecare se gospodarea mai departe