HomeActualitateRoman

Încă patru străzi vor avea conducte de apă noi

Conducta de apă de pe strada Turturelelor (cartierul Danubiana) va fi schimbată în întregime de compania judeţeană ApaServ, după ce au fost semnalate mai multe probleme, în ultimele zile, legate de presiunea la apă. Au fost efectuate verificări pentru a se descoperi problema, dar nu s-a ajuns la o soluţie, motiv pentru care administraţia locală a solicitat companiei ApaServ să schimbe conducta de apă, cu condiţia ca reparaţia drumului să fie suportată din bugetul local.

Această lucrare va începe peste mai multe săptămâni. De luni, 1 septembrie, tot la reţeaua de apă au început lucrări în cartierul Petru Rareş: pe strada Bucovinei, pe strada Ion Luca Caragiale, pe strada dr. Ghelerter, precum şi pe un segment din cartierul Favorit, pe strada Victor Hugo. Toate aceste lucrări au termen de execuţie între 45 şi 50 de zile. Reprezentanţii administraţiei locale spun că pe aceste patru străzi se va înlocui, în totalitate, reţeaua de apă. „Eu cred că în acest an s-au făcut cele mai lungi reţele de apă şi canalizare din istoria postdecembristă a municipiului Roman. De aceea s-a creat şi foarte mult disconfort în oraş. Anul viitor vor fi mai puţine schimbări de reţele, se va merge pe zonele foarte importante”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Aceste investiţii se realizează cu fonduri din bugetul companiei ApaServ sau cu fonduri din cadrul MasterPlanului judeţean pe apă şi canal.

Comentarii

WORDPRESS: 0