Prima paginăSocial

În Roman a început o nouă campanie pentru colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice

În Roman a început o nouă campanie pentru colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice

Dimensiune text

 

Începând de miercuri, 4 octombrie, și până sâmbătă, 7 octombrie, Primăria Municipiului Roman și Serviciul Local de Colectare Neamț oferă cetățenilor servicii gratuite de colectare a deșeurilor electrice, campanie care este susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec. Acțiunea își propune protejarea sănătății și a mediului în care trăim, precum și conștientizarea importanței colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, informează Primăria Roman.

În aceste zile, cetățenii din Roman au ocazia să scape corect de deșeurile de echipamente electrice și electronice, trimițându-le la reciclare. Zilnic, în perioada menționată, între orele 9.00 și 17.00, trei puncte de colectare provizorii îi așteaptă pe cetățeni să aducă aparate electrice și electronice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv și trimise la reciclare. Aceste puncte de colectare vor fi amenajate în următoarele locuri din oraș: zona Complexului Abator, strada Ștefan cel Mare – vis-a-vis de Banc Post și strada Ecaterina Teodoroiu – Piața Smirodava.

De asemenea, cetățenii pot să aducă aparate electrice și electronice, becuri sau baterii, la mașina de colectare care va circula prin oraș în perioada acțiunii. În plus, se vor prelua gratuit deșeurile de echipamente electrice și electronice direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție, în urma comenzilor de preluare plasate de cetățeni la TelVerde 0800 444 800, număr apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă, disponibil zilnic între orele 9.00 – 17.00.

Fiecare cetățean care se va debarasa de aparatele electrice vechi sau stricate în cadrul acestei acțiuni de colectare va participa la o Tombolă cu Premii, constând în aparate electrice și electrocasnice noi: 4 mașini de călcat, 3 truse accesorii scule și un mixer. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc sâmbătă, 7 octombrie, ora 17.30, la sediul Primăriei municipiului Roman. Regulamentul campaniei din acest an poate fi accesat pe site-ul Primăriei Roman, la adresa: http://primariaroman.ro/Anunturi/2017-10-02_Regulament_CAMPANIE_DEEE.pdf .

Serviciul Local de Colectare Neamț, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

Informații suplimentare despre colectarea deșeurilor electrice pot fi obținute accesând următoarele adrese web: www.rorec.ro , www.colecteaza.ro , www.facebook.com/asociatiarorec.ro .

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0