În handbal, o mâna spală pe alta. Fetele îşi văd de joc

HomeEditorial

În handbal, o mâna spală pe alta. Fetele îşi văd de joc

 

hcm romanZiarul de Roman a fost întotdeauna alături de echipa de handbal HCM Roman, la bine şi la greu, lucru care este recunoscut de toţi cei de bună credinţă. În urmă cu trei săptămâni, am anunţat plecarea, intempestivă, a antrenorului Florentin Pera de la echipa pe care a adus-o, pentru al treilea an consecutiv, în cupele europene. În ciuda insistenţelor noastre de a afla motivele înlăturării lui Florentin Pera şi soarta pe viitor a acestei echipe, răspunsurile nu au venit. Iniţial, ni s-a spus că vom afla adevărul după campania electorală, dar nimeni nu s-a grăbit să spună lucrurilor pe nume. A fost un time break prelungit cerut de conducerea clubului – deşi era cu mult în avantaj, deţinând toate detaliile, timp în care cititorii noştri, mulţi cu sufletul alături de echipă, au aşteptat alături de noi. Ba, chiar, ne-au certat, pe bună dreptate, pentru incapacitatea de a oferi detalii şi încrederea că totul va fi bine.

În ultimele zile, comentariile cititorilor s-au îndreptat, poate firesc, cu atac la echipa Ziarului de Roman, reclamând faptul că alte gazete, din municipii respectabile, au venit cu detalii despre noul sezon competiţional. Pentru ei, cititorii noştri şi suporterii echipei HCM Roman, explicăm acum cum stau lucrurile.

Vorba multă puncte nu aduce

Săptămâna trecută, după alegeri, Ziarul de Roman a cerut detalii legate de cine va conduce echipa şi am primit ca răspuns „că nu este încă momentul”. Săptămâna aceasta, mai exact marţi, am revenit cu aceeaşi rugăminte, în numele miilor de suporteri ai echipei şi ai zecilor de mii de romaşcani care, din buzunarul lor şi al nostru, plătesc pentru ca HCM Roman să aibă totul pentru a continua frumosul parcurs de până acum.

Zvonurile privind aducerea unui nou antrenor erau în vogă de câteva zile, dar, respectându-ne profesia, am ales calea oficială, dând, din nou, o şansă autorităţilor de a redeschide uşa transparenţei faţă de deciziile care privesc echipa de handbal. Iniţial, ni s-a răspuns favorabil, înţelegându-se nevoia de a lămuri trecutul şi de a creiona viitorul, însă, peste câteva ore, uşa s-a închis, din nou, cu explicaţia: „Vom trimite un comunicat de presă”.

Comunicatul de presă a ajuns pe adresa redacţiei astăzi, dimineaţă, anunţând faptul că noul antrenor este Andon Boshkovski, cel care va prelua sarcina de a antrena echipa de handbal feminin pe o perioadă de doi ani. Din tot comunicatul de presă, singura declaraţie fair-play şi lipsită de limba de lemn – cea care nu comunică nimic – aparţine căpitanului echipei, Carmen Stoleru, care s-a ţinut departe de faptul că, peste noapte, i-a fost schimbat antrenorul şi care a susţinut că lupta sa şi a fetelor va continua. Bineînţeles, ei i se alătură noua jucătoare adusă în echipă – Luciana Andreea Popescu (fostă Marin), dar care nu a activat în sezonul trecut la HCM Roman.

Comunicatul de presă nu aminteşte nici măcar de vreun obiectiv impus noului antrenor, ci doar că se doreşte „să fie bine, ca să nu fie rău”.

Un amănunt care nu poate fi trecut cu vederea este acela că HCM Roman nu mai este HCM Roman, fiind înglobată în noua entitate sportivă, CSM Roman, care va cuprinde mai multe sporturi practicate la nivel local, sporturi care existau şi până acum. Noua entitate este condusă de Maricel Benchea, ca interimar, pentru că un concurs pentru postul de director nu s-a ţinut, fiind, bineînţeles, campanie electorală. Suntem siguri că CSM Roman va reuşi, la un moment dat, să se impună asemenea HCM Roman, devenit un brand naţional şi care a reuşit să poarte numele oraşului fix pe cele mai înalte culmi, ca să folosim limbajul de lemn al autorităţilor.

De ce nu Florentin Pera?

Florentin PeraReamintim faptul că Florentin Pera, fostul antrenor al echipei, avea contract cu HCM Roman inclusiv pentru următorul sezon competiţional. Dar, odată apărut pe tabela de marcaj CSM Roman, contractul fostului antrenor nu a mai fost prelungit. La finalul lunii mai, când anunţam „demiterea”, fără explicaţii, a lui Florentin Pera de la echipă, acesta spunea: „Mi-am exprimat dorinţa faţă de club că doresc să îmi respect contractul valabil până în iunie 2017, fără nici o pretenţie suplimentară şi să-mi continui munca de trei ani de zile, încununată cu două finale ale Cupei României şi participare, după fiecare sezon, în cupele europene. Plec cu sentimentul că am pus suflet, m-am dedicat şi am făcut tot ce a depins de mine ca HCM Roman să aibă un nivel de exprimare în joc, care să ducă la performanţe îndrăzneţe de cupe europene şi, de asemenea, să aducem cât mai multă satisfacţie minunaţilor suporteri ce trebuie apreciaţi datorită devotamentului lor faţă de echipă. Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine şi la bine, dar şi la greu până în acest moment, staff-ului tehnic, medical, jucătoarelor şi tuturor romaşcanilor”.

Lucian Micu, fostul preşedinte al HCM Roman – fără funcţie acum în CSM Roman -, a venit, totuşi, cu o reacţie faţă de despărţirea de fostul antrenor: „Știu că au fost discuţii legate de plecarea domnului Florentin Pera de la echipa HCM Roman. Nu vreau să intru în nicio polemică, dar vreau să transmit clar că apreciem munca depusă pe parcursul perioadei cât a antrenat echipă şi îi recunoaştem merite în performanţele obţinute. Dar, având în vedere că clubul trece printr-o serie de schimbări am considerat că este timpul să trecem la o nouă etapă. Vreau să subliniez însă că în sport, ca şi în alte domenii, performanţele sunt rezultatul unei munci în echipă, deci nu putem atribui anumite rezultate unei singure persoane. Cu siguranţă contează persoana care să pună în funcţiune rotiţele întregului sistem, dar – ca totul să funcţioneze bine – e nevoie de mult mai mult. Ne dorim să ne concentrăm pe viitor şi să ducem CSM Roman la un alt nivel de performanţă”.

În continuare, pentru corecta informare a cititorilor noştri, vă redăm integral comunicatul de presă, aşa cum ne-a fost el remis pe adresa redacţiei:

 

Cine va fi noul antrenor al Clubului Sportiv Municipal Roman la handbal

Directorul Clubului Sportiv Municipal Roman, Maricel Benchea, anunţă că noul antrenor principal va fi macedoneanul BOSHKOVSKI ANDON, care va prelua sarcina de a antrena echipa de handbal feminin pe o perioadă de 2 ani. Noul antrenor îşi asumă ca împreună cu jucătoarele să depună eforturile necesare pentru a obţine rezultate cât mai bune.

andon boshkovski„Vreau să mulţumesc încă de la început conducerii clubului pentru că mi-a oferit posibilitatea şi încrederea să pregătesc echipa, care se află în vârful clasamentului din campionatul României la care participă şi campioana Europei, CSM Bucureşti, confirmând astfel că este unul dintre cele mai puternice campionate. De aceea, răspunderea este mare, dar, cu multă muncă, vom obţine rezultate pozitive care să le ofere bucurii suporterilor romaşcani”, a declarat noul antrenor al Clubului Sportiv Roman Andon Boshkovski.

Carmen StoleruCăpitanul echipei Carmen Stoleru salută numirea noului antrenor. „S-a încheiat un an greu, în care s-a muncit mult, iar asta s-a văzut în rezultatele foarte bune care au fost obţinute. Vom începe un nou sezon în care ne dorim să fie unul foarte bun. Va fi greu deoarece echipele s-au întărit şi sunt echilibrate valoric, dar cu multă muncă, ambiţie, susţinerea conducerii şi a suporterilor vom reuşi. Ca la orice început de an competiţional în care apar modificări în structura echipei, antrenori, jucătoare şi în cadrul echipei noastre s-au făcut unele schimbări. Vom avea un nou antrenor, pe care îl vom respecta şi cu care ne dorim să avem o colaborare cât mai bună pentru a obţine performanţele dorite. Noi ne vom face datoria, vom munci la antrenamente şi la meciuri pentru a avea cele mai bune rezultate. Ca şi căpitan al echipei îmi doresc şi voi lupta în continuare pentru o echipă unită, pentru că sunt convinsă că asta va fi atuul nostru”, a declarat căpitanul CSM Roman Carmen Stoleru.

Luciana PopescuDe asemenea, CSM Roman a început şi campania de achiziţii semnând un contract pentru un sezon cu jucătoarea Luciana Andreea Popescu (fostă Marin). „Am ales CSM ROMAN pentru că a fost clubul care m-a dorit cel mai mult, iar cei din echipa de conducere au avut încredere în jucătoarea Luciana Popescu. Mi-am dorit să mă întorc la echipa din Roman pentru că face parte din unul dintre cluburile cu stabilitate financiară din România! Cunosc echipa romaşcană, le cunosc pe fete şi cred că împreună vom forma o echipă unită, care îşi va îndeplini obiectivele în sezonul următor, atât în campionat cât şi în cupele europene”, a declarat jucătoarea Luciana Popescu (fostă Marin).”

La capitolul plecări menţionăm următoarele nume: Druţu Diana, Ana Gherman Marinela, Dîncu Andreea, Polocoşer Andreea, Ciobanu Ionela. Restul jucătoarelor au semnat contracte pentru încă un sezon cu CSM Roman.

Totodată, CSM Roman va intra într-o nouă etapă, iar ca principal obiectiv asumat în perioada imediat următoare, dar şi pe termen lung, este obţinerea a cât mai multor performanţe la nivel naţional şi internaţional.

„Performanţele obţinute până în prezent ne-au arătat că se poate dacă există voinţă, colaborare, muncă în echipă şi determinare. S-a încheiat o etapă cu HCM Roman, dar privim încrezători spre viitor şi sunt convins că si CSM Roman va ocupa un loc de frunte în clasamentul celor mai bune cluburi de handbal feminim din România”, a declarat viceprimarul Lucian Micu.

Primarul municipiului Roman Laurenţiu Leoreanu este încrezător că în noul sezon echipa va obţine rezultate cât mai bune. „Am încredere în echipa noastră, în staff-ul tehnic, în publicul romaşcan şi cred cu toată tăria că acest parteneriat va asigura şi în viitor o plasare onorabilă în elita handbalului feminin românesc, ca şi până acum. Îi felicit pe toţi pentru rezultatele frumoase obţinute în sezonul recent încheiat şi le urez mult succes în următorul sezon”, a declarat Laurenţiu Leoreanu.

Conducerea Clubului Sportiv Municipal mai anunţă că a depus documentaţia necesară afilierii CSM Roman la federaţiile de specialitate în vederea preluării drepturilor de participare în competiţiile sportive.

 

Comentarii

WORDPRESS: 7
 • Nu era nevoie sa asteptati comunicatul de presa de astazi dimineata, pentru ca ziarul „Sportul Salajean” anunta inca din 10 iunie, deci de acum 5 zile, numirea macedoneanului Andon Boshkovski ca antrenor al echipei de handbal din Roman.

  • In opinia noastra, era necesar sa asteptam raspunsul oficial, e deontologic si de bun simt… Daca cititi textul o sa vedeti cum punem problema…

 • Am citit textul si nu contest felul in care Dvs puneti problema, mai ales ca, spre deosebire de mine, sunteti niste profesionisti ai domeniului. Va multumesc.

 • Domnul Micu duce clubul asta la un alt nivel de performanta, cititi cu atentie comunicatul, asta inseamna castigarea Cupei Romaniei si participarea in Liga Campionilor. Voi chiar nu vedeti ca omul asta pe langa sport.

  • @Vă solicităm să alegeti un singur pseudonim pentru comentarii (acum semnați cu Suba si Costel). In plus, vă reamintim faptul că nu acceptăm atacurile la persoană. Vă mulțumin!

 • apel catre suporteri de handbal, votati pe site handvalvolei echipa ideala a campionatului trecut.dupa nr voturi cumulate de jucatoarele noastre pe posturi, nu par multi interesati. solidaritatea se manifesta in astfel de cazuri, personal cum gasesc un alt calculator liber il exploatez imediat!

 • Sa nu uite MICU ca are de dat niste explicatii .
  Daca MICU mizeaza pe faptul ca lumea a uitat, se inseala amarnic.
  Micu sa nu uite ca nesimtirea se plateste