Prima paginăSocial

În ce zone se fac parcări din împrumutul bancar contractat de Primărie

În ce zone se fac parcări din împrumutul bancar contractat de Primărie

Dimensiune text

 

Din împrumutul bancar de 10 milioane de euro contractat de Primăria municipiului Roman în urmă cu doi ani se vor efectua mai multe investiții, proiectarea și execuția acestora aflându-se în diferite faze de licitații. Unul dintre contractele deja încheiate și pentru care se așteaptă finalizarea proiectării pentru demararea execuției este cel legat de amenajarea peisagistică a zonei bulevardului Republicii. În schimb, urmează să se scoată la licitație lucrarea de execuție pentru reabilitarea Grădiniței nr. 2 cu program normal, în timp ce se află în evaluare licitația pentru amenajarea de noi parcări de reședință în oraș. Este vorba de șapte parcări, de circa 200 de noi locuri de parcare, din care o parte vor fi amenajate pe sistem de pavele ecologice.

„Ne aflăm în faza de licitație pentru realizarea, din împrumutul bancar contractat în urmă cu doi ani, a unor parcări de reședință de mai mari dimensiuni și care vor fi amenajate în toate cartierele din oraș, așa cum se vede și din imaginea care însoțește această postare. Vorbim de șapte astfel de parcări ce se vor realiza în zona Smirodava, în zona blocului 1 de pe Tineretului, Calistrat Hogaș – Veronica Micle, Judecătorie – Dobrogeanu Gherea, Bradului, Panaite Donici blocurile 1-6 și Aprodu Arbore – în această zonă vor fi amenajate circa 33 de locuri de parcare cu asfalt și 23 cu pavele ecologice. Aceste lucrări presupun sistematizarea întreagă a respectivelor zone, pentru că, în paralel, derulăm contractul multianual de parcări de reședință, când anul acesta am amenajat locuri în zona Sucedava 5, extindere Rodnei, Mihai Eminescu, Sucedava 2, Crizantemelor, în zona 1 Mai și în zona Panevada. Continuă, în funcție de resursele bugetare, dar și de solicitările venite din partea asociațiilor de proprietari să amenajăm alei și parcări, pentru ca gradul de civilizație și confort al cetățenilor să fie și mai bun”, a declarat primarul Lucian Micu.

Din împrumutul bancar contractat de administrație, mai trebuie scoase la licitație sau executate, după caz, lucrările de extindere a rețelei de gaz cu încă 8,6 kilometri, reabilitarea Grădiniței nr. 2 cu program prelungit, modernizarea corpului B al Școlii „Vasile Alecsandri” sau reabilitarea cu pavele circa 40.000 de metri pătrați de trotuare, acest ultim proiect fiind licitat și lucrările demarând deja pe strada Primăverii.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0