În ce scenarii vor funcționa unitățile de învățământ de săptămâna viitoare

HomeSocial

În ce scenarii vor funcționa unitățile de învățământ de săptămâna viitoare

Inspectoratul Școlar Județean Neamț a anunțat vineri, 19 februarie, modificarea scenariului de funcționare a unităților de învățământ din județul Neamț, de săptămâna viitoare. Decizia vine în urma unei hotărâri adoptate vineri în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului (CJSU) Neamț, pe fondul modificării numărului de infecții cu noul coronavirus COVID-19, având în vedere informarea Direcției de Sănătate Publică Neamț privind situația epidemiologică la nivelul județului și propunerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Pentru municipiul Roman, școlile rămân și de luni, din 22 februarie, în scenariul 2 (galben), adică vor veni în bănci preșcolarii, elevii ciclului primar, elevii din anii terminali de gimnaziu și de liceu (clasa a VIII-a și clasa a XII-a) și cei din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, ceilalți urmând a desfășura cursurile în regim online. Pentru municipiul Roman, incidența cazurilor de infecție COVID-19 în ultimele 14 zile a crescut din nou în această săptămână, fiind joi de 1,89 la 1.000 de locuitori – față de 1,47/1.000 vinerea trecută.

Pentru celelalte localități din județul Neamț, dacă în această săptămână au fost 183 de unități de învățământ pe „scenariul verde”, cu toți elevii așteptați în bănci, numărul acestora crește, de luni, 22 februarie, la 195.

Scenariul pentru toate unitățile de învățământ din județ, începând din 22 februarie, conform hotărârii de vineri a CJSU, este următorul (listă disponibilă în format pdf și la acest link):

Hotararea-CJSU-nr.-13_2020-privind-actualizarea-scenariului-de-functionare-pentru-unitatile-de-invatamant-din-judetul-Neamt

 

Comentarii

WORDPRESS: 0