HomeRoman

Împrumutul de 7,3 milioane de euro, avizat de MF

Împrumutul de 7,3 milioane de euro a fost avizat de Ministerul de Finanțe (MF).

 

 

Primarul municipiului Roman a anunțat, luni, că reprezentanții ministerului au aprobat în totalitate acest împrumut.
Nu cred că mai este o altă localitate căreia să i se fi aprobat 100% împrumutul solicitat. Mă bucur că putem face investițiile pe care ni le-am propus cu acești bani. Cred că la acordarea acestui aviz a contat ceea ce am reușit să realizăm pînă acum cu banii pe care i-am atras„, a afirmat Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Acesta a precizat că, săptămîna trecută, s-a deplasat la București pentru a bate la ușile Ministerului de Finanțe ca să obțină avizul necesar. În vara anului trecut, consilierii locali s-au pus de acord în ce privește împrumutarea cu 7,3 milioane de euro a municipalității, prin intermediul unui credit bancar, pentru cofinanțarea proiectelor europene și pentru realizarea unor lucrări de investiții.
La finalul anului trecut, CEC Bank a cîștigat licitația organizată de Primăria Roman pentru contractarea creditului de 7,3 milioane de euro, însă municipalitatea s-a confruntat, ulterior, cu o piedică pusă de structurile Ministerului de Finanțe în ce privește obținerea acestui împrumut bancar.

Printre lucrările ce ar trebui finanțate din împrumut se numără extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și canalizare din municipiu, completarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, completarea Programului Național de Dezvoltare a Infrastructurii, continuarea lucrărilor de modernizare pe străzile Eremia Grigorescu și Progresului, dar și modernizarea ștrandului municipal.

Comentarii

WORDPRESS: 0