Prima paginăActualitateRoman

Impozite locale mai mari cu 20%, în 2016

Dimensiune text

Impozitele romaşcanilor vor fi mai mari cu aproximativ 20%, începând cu 1 ianuarie. Reprezentanţii administraţiei locale susţin că această majorare este rezultatul unui nou cod fiscal. Impozitele şi taxele locale pentru anul viitor se vor stabili după un calcul în care va fi inclus şi terenul de sub locuinţă sau, în cazul celor care locuiesc la bloc, cotă parte indiviză din terenul de sub bloc.

„Pentru un apartament cu două sau trei camere, pentru care s-a plătit un impozit de 120 de lei, acest impozit poate creşte spre 140 – 150 de lei, funcţie de cota indiviză care îi revine, prin actul de proprietate. Creşterile sunt, undeva, spre 20%, din cauza acestui teren. Este un lucru impus prin Codul Fiscal, nu avem noi cum să intervenim aici”, a precizat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Rămân în vigoare facilităţile fiscale pentru cei care plătesc taxele locale în primul trimestru, pentru tot anul în curs. În acest caz, este vorba despre o reducere de 10% din suma datorată cu titlu de taxă sau impozit local. În cazul persoanelor cu venituri mici, se va oferi, şi anul viitor, o subvenţie de 50%. O nouă condiţie va fi ca locuinţa pentru care se plăteşte impozitul redus să nu depăşească suprafaţa de 100 de metri pătraţi.

Noile taxe şi impozite locale vor fi supuse votului Consiliului Local Roman într-una din şedinţele viitoare.

COMENTARII

WORDPRESS: 0