Prima paginăSanatate

Implanturi dentare din Israel pentru romaşcani

Dimensiune text

Romaşcanii plătesc mii de euro pentru o dantură perfectă. Implanturile dentare sunt la mare modă. Preţul porneşte de la trei sute de euro. Cele mai solicitate sunt implanturile din titan, fabricate în Israel.

 

În ultima perioadă, a crescut foarte mult numărul cererilor pentru implanturi dentare la cabinetele medicilor stomatologi. Dacă, acum câţiva ani, abia dacă se auzea despre o astfel de procedură, iar medicii făceau câte un implant, două pe lună, acum numărul lor a ajuns şi la câteva zeci pe lună.

„Printre avantajele unui implant se numără faptul că pacientul nu simte niciun disconfort, ba chiar simte ca şi cum ar avea dinţi naturali. Singura durere simţită este cea din timpul anesteziei, care este aceeaşi pe care o face un medic stomatolog şi atunci când scoate un nerv. După ce se stabilesc un plan terapeutic şi medicaţia necesară pentru fiecare pacient, se face, apoi, operaţia propriu-zisă de implantare. Se face anestezie, se realizează incizia mucoasei, se dezveleşte osul, iar apoi urmează crearea neoalveolei – locul unde va fi pus implantul. Se introduce ulterior implantul, se suturează şi se aşteaptă între patru şi şase luni de zile să se formeze os în jurul lui. Abia după aceea, se pune şi dintele peste. Cele mai folosite implanturi dentare sunt fabricate din titan”, precizează medicul stomatolog Ciprian Meriuţă, din Roman.

Nu există limită de implanturi de care să beneficieze un pacient. Până acum, însă, doctorul Meriuţă a avut ocazia de trei ori să facă unor pacienţi câte cinci implanturi dentare. Refertor la preţuri, acesta compară preţul unui implant cu cel al unei maşini. „Aşa cum există oferte, în cazul maşinilor, de la Dacia la Mercedes, aşa există şi implanturi care pleacă de la trei sute de euro şi pot ajunge la câteva mii de euro. Contează mărimea unui implant, procedeul prin care este fabricat, ţara unde este produs, precum şi toate celelalte proceduri care trebuie aplicate pre şi post implant. Eu, personal, iau implanturile de la un furnizor care le aduce din Israel”, spune medicul Ciprian Meriuţă.

În general, cei mai mulţi dintre medicii stomatologi apelează la furnizori care aduc implanturile din Israel, unde sunt foarte multe firme producătoare, iar preţurile sunt mai accesibile decât în alte părţi.

Având în vedere costurile foarte ridicate ale unui implant, pentru persoanele cu posibilităţi materiale limitate, care nu îşi permit să achite integral costul unui implant, medicii oferă posibilitatea de a contracta un credit special pentru tratamente stomatologice. În momentul în care astfel de persoane se prezintă la cabinet şi îşi exprimă dorinţa de a li se face un implant, însă doresc să îl achite în rate, atunci medicii le îndrumă către instituţia bancară cu care colaborează.

 

Operaţia de implantare, minim invazivă

Dacă un pacient doreşte să îşi pună un dinte nou, are la dispoziţie două variante – implant sau protezare fixă. În cel din urmă caz, se şlefuiesc dinţii din stânga şi dreapta acelui dinte şi se montează lucrarea fixă, care cuprinde dintele lipsă şi pe ceilalţi doi de legătură. La implant nu se atinge nimeni de dinţii de lângă. „Un avantaj este că osul care este situat în zona în care lipseşte dintele nu va avea de suferit, în sensul că, dacă se face implant, osul rămâne la acelaşi nivel. La protezare, osul nu este stimulat mecanic şi se retrage, iar apoi la fel face şi gingia. În timp, pacientul o să constate că între lucrarea lui protetică şi gingie o să se creeze un spaţiu, în care o să intre alimente, care o să fermenteze şi o să provoace un miros neplăcut în cavitatea orală. Apoi, va veni la cabinet să schimbe lucrarea. La implant, nu se întâmplă asta. Osul este stimulat permanent, atât de implant, cât şi de dintele care se pune deasupra”, afirmă medicul stomatolog Meriuţă.

 

Avalanşă de clienţi în luna august

Perioada concediilor persoanelor care lucrează în străinătate aglomerează programul de la cabinetele medicilor stomatologi. Pacienţii care vin din străinătate vor ca implanturile să se facă repede şi bine, dar, de multe ori, acest lucru nu este posibil. „Am avut zile când am stat până la trei dimineaţa în cabinet pentru a face faţă solicitărilor. Pacienţii din luna august sunt cei care stau puţin în cabinet, care vor lucrurile făcute repede şi bine. Noi facem tot posibilul să ajutăm pe toată lumea. În general, cei care vin din afară vin şi fac implantul astăzi, iar dintele îl vor într-un timp foarte scurt. Acest lucru nu este posibil, deoarece integrarea osoasă a implantului se face în câteva luni bune. Dacă punem dintele peste implant fără a se fixa, nu mai putem oferi garanţie lucrării care, în mod normal, este de 15 ani”, spune doctorul Ciprian Meriuţă.

 

Bijuterii dentare, o modă între adolescente

Cea mai tânără pacientă căreia medicul Meriuţă i-a făcut un implant dentar avea 18 ani. Însă, la adolescente, cele mai frecvente operaţiuni la dentist nu sunt implanturile, ci aplicarea unor bijuterii dentare. Potrivit medicului, se aplică puţin acid pe suprafaţa dintelui, care are rolul de a demineraliza smalţul, după care, cu ajutorul unui adeziv şi a unui composit, se aplică bijuteria dentară şi se fotopolimerizează. Acest proces nu afectează structura dintelui.

O astfel de bijuterie pleacă de la 80 de lei şi poate ajunge până la câteva sute de lei, în funcţie de mărime şi de materialul din care este făcută.

COMENTARII

WORDPRESS: 0