Prima paginăPolitica

„Îmi asum victoria, dar și înfrângerea”

Dimensiune text

Afirmația a fost făcută de Liviu Brătescu, candidatul USL la funcția de deputat în Colegiul 4 Roman – Ion Creangă, în cadrul unei conferințe de presă. Alături de acesta, Ioan Chelaru, ales pentru a treia oară senator, a ținut să mulțumescă tuturor celor care l-au votat. Liviu Brătescu își va continua cariera politică la Iași.

 

 

Luni, 10 decembrie, Uniunea Social Liberală (USL), filiala Neamț, a organizat o conferință de presă, după aflarea primelor rezultate parțiale. La conferință au participat senatorul PSD Ioan Chelaru, care a fost votat de 45.000 de alegători, și profesorul Liviu Brătescu, candidatul USL la funcția de deputat în Colegiul 4, care a câștigat alegerile cu 1.050 de voturi în fața Elenei Udrea. Cu toate acestea, datorită sistemului de redistribuire, funcția de deputat îi va reveni Elenei Udrea, singura șansă a lui Liviu Brătescu la Camera Deputaților fiind o redistribuire la nivel național a mandatelor USL.

Senatorul Ioan Chelaru s-a declarat surprins de rezultatul alegerilor și a vorbit despre prioritățile din perioada următoare, și anume constituirea noului Parlament și proiectul de buget pentru anul viitor. „Victoria USL este indubitabilă la nivel național, peste așteptările noastre. Este clar că populația României s-a întors complet cu fața spre USL. Asta înseamnă o răspundere uriașă pe care o are USL. La Roman a fost o bătălie specială, în care am fost angrenați cu toate mijloacele noastre, relativ modeste față de adversarii noștri. La Roman, ca, de altfel, în întreg județul, USL a obținut o victorie covârșitoare. Din 11 mandate, am reușit să obținem 10. Ceea ce este important este că am câștigat și Colegiul 2 Roman la Senat. Cei doi primari PDL din județ, alături de un candidat fost ministru, au venit aici și au încercat, prin toate mijloacele, să-i păcălească pe romașcani. Din păcate, datorită unei nedreptăți pe care o face actuala lege electorală, s-ar părea că a obținut mandatul. În ceea ce privește Senatul, este o victorie categorică. Mărturisesc că nici eu nu mă așteptam. Niciodată, în județ, un candidat nu a mai obținut 45.000 de voturi. Vrea să le mulțumesc celor din Colegiul 2 Senat, cu precădere romașcanilor. Romanul a votat în concordanță cu țara și cred că, în ceea ce privește Camera Deputaților, romașcanii ar fi trebuit să aibă mai multă grijă, să nu se lase ademeniți de o «fata Morgana» care nu are șansa să reprezinte ceva în Parlament„, a declarat senatorul Ioan Chelaru.

Citește și:   S-a rupt lanțul de iubire dintre primarul Achiriloaei și viceprimarul Samson. Motivul: toaleta publică

La rândul său, Liviu Brătescu a mulțumit romașcanilor care, duminică, pe o vreme total nefavorabilă, au mers la vot. „Scorul meu, ca și candidat, reprezintă o mare victorie, pentru că a fost o victorie obținută, poate, împotriva celui mai bogat lider PDL. Elena Udrea și-a ales cel mai bun colegiu la nivel național, pentru că primarul Laurențiu Leoreanu este foarte bine văzut printre romașcani și, evident, s-a produs un transfer de imagine pozitivă. Unul dintre regretele mele este că am avut, la un moment dat, o discuție cu fostul deputat Marius Neculai. În urma acestei discuții, ar fi trebuit să apărem în public împreună și să prezentăm un proiect legat de modul în care trebuie să arate Romanul. Ulterior, din cauza presiunilor care s-au făcut asupra sa, s-a răzgândit și a preferat o formă voalată de susținere. Îmi asum atât victoria procentuală, cât și înfrângerea. Vinovatul principal pentru această înfrângere sunt eu. Am regretul că proiectul pe care l-am prezentat romașcanilor nu a fost ales. Liviu Brătescu rămâne în prima linie a politicii, dar la Iași. Energia politică pe care aș fi dorit s-o consum pentru câteva proiecte legate de Roman o voi consuma pentru proiecte legate de Iași. Asta nu înseamnă că nu mă va interesa, în continuare, ceea ce se întâmplă la Roman„, a declarat Liviu Brătescu.

Senatorul Ioan Chelaru nu a exclus posibilitatea ca Liviu Brătescu să ajungă deputat, dar numai după o redistribuire a voturilor în USL la nivel național și numai după comunicarea rezultatelor finale de la alegeri. „Ceea ce trebuie să știe romașcanii este că, la Roman și Ion Creangă, Liviu Brătescu a câștigat alegerile cu 1.050 de voturi în plus. Dacă realitatea arată într-un fel, însă invoci o lege prost făcută, apoi te prezinți învingător, e un lucru ce ține de onestitate, dar această calitate doamna Udrea nu o are„, a încheiat Liviu Brătescu.

În urma alegerilor de duminică, USL a obținut în județ zece mandate, din care cinci ale PSD, două PNL, două UNPR și un mandat PC.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 16
 • Ştiţi ce a spus Lenin în acel Octombrie care a schimbat soarta omenirii ?! A zis aşa: „am cîştigat Revoluţia, acum ce facem cu ea !?” Iar pentru că nu mai este mult pînă la sărbătoarea Naşterii lui Iisus, eu, în nevrednicia mea, aş spune aşa: acum, să ne dăm mînă cu mînă, creştineşte, să căutăm acolo unde este VALOARE, să urmăm drumul drept spre zidirea pe care o aşteaptă TOŢI ROMÂNII ! Prea multă patimă nu aduce nimic bun, iar de asta cred că s-a convins fiecare. E vremea să ne trezim cu toţii deoarece timp de experimente şi de gîlcevuri nu mai este, iar cîştigătorilor să le fie gîndul acolo la cei care le-au oferit încă un prilej de a duce pe umeri această dulce povară care, acum, nu poate fi alta decît ridicarea României din bezna în care au aruncat-o TOŢI cei care au avut frîiele puterii din ’89 încoace ! Doamne-ajută, cu pace şi înţelepciune, tuturor…

 • un tanar... 9 ani

  “Elena Udrea și-a ales cel mai bun colegiu la nivel național, pentru că primarul Laurențiu Leoreanu este foarte bine văzut printre romașcani și, evident, s-a produs un transfer de imagine pozitivă. Unul dintre regretele mele este că am avut, la un moment dat, o discuție cu fostul deputat Marius Neculai. În urma acestei discuții, ar fi trebuit să apărem în public împreună și să prezentăm un proiect legat de modul în care trebuie să arate Romanul. Ulterior, din cauza presiunilor care s-au făcut asupra sa, s-a răzgândit și a preferat o formă voalată de susținere”
  …chiar imi pare rau si nu inteleg de ce ARD-ul nu l-a mai sustinut pe dl. Marius Neculai, ar fi avut sanse mari sa mearga mai departe daca ar fi fost sustinut de dl. primar, pentru ca sa fim seriosi, daca nu ar fi fost el cu insistentele si cu sustinerea sa doamna Elena Udrea nu ar fi avut nicio sansa…

 • emi 9 ani

  Felicitari,domnule profesor!
  Regret ca atatia cetateni s-au lasat pacaliti si cumparati de cuplul caraghios Udrea-Leoreanu.Repet ce am mai spus:Roman-rusinea Romaniei!

  • Harakiri 9 ani

   Ati vazut , in toata lumea civilizata, o lege electorala mai cretina decit a noastra ,din acest moment ?! Sa intri in Parlament cu 4.700 de voturi, dar sa cistigi cu 12.000 si sa ramii acasa, e de domeniul absurdului !!Cred ca a fost conceputa special pentru cei care stiau ca partidul lor nu va avea sanse la alegeri, astfel ca au patruns in legislativ in mod fraudulos, ca iepurii pe sub gard . Rusine !!!

 • Mihai 9 ani

  Cred ca foarte multi suntem nemultumiti de rezultatul alegerilor.
  Cea mai mare nemultumire ar trebui sa fie faptul ca in Romania nu mai avem politicieni. Avem doar politruci. Cum se pot imbratisa un liberal cu un socialist? Cum cred ei ca ne vor tot manipula la nesfarsit? Domnul Bratescu Liviu isi va continua cariera politica la Iasi, dar se va interesa in continuare de Roman… Poetic!!! Eventual se va interesa cand are de venit la dezbaterea succesorala.
  Astept cu nerabdare momentul cand voi pune stampila cu mandrie pe candidatii liberali, pe acei candidati care isi aduc aminte de Bratianu, pe acei candidati care nu iarta trecutul sangeros promovat de tatucul Stalin.
  In rest, numai de bine.

 • ionutz 9 ani

  Pacat de Marius Neculai,daca candida, sigur era ales,asa ca atat pentru Bratescu, cat si pt.Udrea, ,,bine te-am gasit ROMAN,ADIO ROMAN.

 • Din Roman 9 ani

  Domnule Chelaru,cine face legile acestea proaste??Nu cumvai voi cei din parlament,care faceti legi pentru voi ,despre voi si in favoarea voastra!?Si ce va deranjeaza ca primarul are o imagine buna,dar ce a-ti vrea ,sa nu fi facut nimic ,asa cum toti ceilalti doar va folositi de romascani ?Acesta Fata Morgana chiar exista,am vazut-o,am auzit-o,iar multi au dat mana cu ea,deci este o realitate ,iar multi dinte politicieni ar vrea sa aiba una si acasa,care sa-i semene…desigur,la inteligenta si implicare!!Cum se numea partidul odios ,care nu avea opozitie ,ci doar culoarea rosu?Sper ca nu ne indreptam iar spre o noua dictatura si stiti ca un parlament trebuie sa aiba si opozitie!

  • un cetățean 9 ani

   150 milioane de euro din banii ministerului (deci publici ) ,,tocate,, pe proiecte inutile și costisitoare , numiți asta ,,inteligenta si implicare,, ?
   Să vedem ce fonduri vor mai primi pentru proiecte, echipa minunată Udrea – Leoreanu de la un guvern majoritar USL …Cu ce ne va ajuta această situație, pe noi romașcanii ? O și văd pe doamna Udrea cum se va ,,zbate,, (între două shoppinguri la produse ultralux din străinătate ) pentru a aduce fonduri în Roman sau pentru a crea cele 1000 de locuri de muncă promise în această campanie electorală !

  • Harakiri 9 ani

   …”multi politicieni ar vrea sa aiba una si acasa care sa-i semene”.. Mda, si eu as vrea sa am acasa una ca ea, dar as tine-o in dulap si as scoate-o odata la 2 zile… Prietenii stiu de ce !

 • ion 9 ani

  POLITICA E UNA BUNELE INTENTI SUNT ALTELE SI NAIVII SUNTEM CU TOTII NOI. INTREBAREA ESTE CAND VA FI RIDICATA O STATUIE ACTUALULUI PRIMAR PENTRU DESVOLTAREA ROMANULUI PE CULMILE.. TOTI ASTIA CARE AU FOST PE BULETINELE DE VOT AU I N T E R E S E. TOTI INDIFERENT CA E CHELARU SAU UDREA FAC JOCURI POLITICE SI NU LE PASA DE VOTANTI. ASTA E MOMENTUL ROMANESC 2012.

 • alexa 9 ani

  Tot respectul pt dl profesor, dar un liberal nu da mana cu un socialist ! din acest motiv nu v-am votat, daca a-ti fi ramas de dreapta, alegerile erau castigate de dvs cu 70% !

 • Cristi 9 ani

  Eu cred ca in orice competitie castigatorul este cel de pe primul loc…dar se pare ca in politica, castigator este cel de pe locul doi…frumoase legi in Romania, bravo…!!!

 • xxxxx 9 ani

  Da RUSINE ROMASCANILOR udrea la Ion Creanga a obtinut voturi PUTINE deci a fost suatinuta de LEOREANU SI PINALTI . Ce a facut leoreanu daca tot ce se misca in Roman a facut udrea? rusine , rusine , rusine, .

 • Tanasa 9 ani

  De ce a fost preferata Udrea? Pentruca este buna de gura. Asta o poate confirma si domnu presedinte.

  • Marian M. 9 ani

   Tanasa, Elena Udrea merita cu prisosinta sa ne reprezinte in parlamentul Romaniei. La cate lucruri bune a facut ea pentru noi si orasul nostru ar fi meritat sa castige detasat aceste alegeri. O singura femeie care a luptat impotriva intregului USL, impotriva Antenelor, impotriva celorlalte televiziuni care sunt sub comanda USL-ului… A fost singura impotriva tuturor si totusi a ajuns fara probleme in parlament…. Asta inseamna ca este un adevarat politician si ca lumea chiar o iubeste indiferent de ce se spune pe la televiziuni!!!!

   • Harakiri 9 ani

    Frumosule,desteptule, ochiosule, mincate-ar tata, in urmatorii patru ani o sa te hranesti cu iluzia „maretelor” realizari ale udrei, cu imaginile ei la Tv., cu sictirul pe care ti-l va arata, tot de la Tv. O individa ca ea, e drept, nu va putea fi arestata preventiv (conform legii), dar va putea fi cercetata si trimisa in judecata, fara avizul Parlamentului, apoi va fi condamnata, fara drept de apel, dupa care urmeaza „Balada” voastra portocalie , sub geamurile de la Tirgsor !!