Prima paginăEconomie

Iluminat public modernizat în Roman, cu fonduri europene

Iluminat public modernizat în Roman, cu fonduri europene

Dimensiune text

 

La finalul anului trecut, reprezentanții Primăriei municipiului Roman au semnat, pe 24 decembrie,  contractul pentru proiectul de modernizare a rețelei de iluminat public din oraș cu fonduri europene, proiect în valoare de circa 18 milioane de lei. Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.

„În cadrul proiectului pentru extinderea și modernizarea rețelei de iluminat public, peste 120 de kilometri de rețea de iluminat public va fi modernizată prin acest contract cu finanțare europeană. E un contract care se întinde pe o durată de 43 de luni, incluzând și perioadele de licitație și de atribuire a lucrărilor, iar valoarea contractului este de peste 18 milioane de lei. Tot orașul va beneficia de acest proiect. Acolo unde există deja sistem de iluminat, vor fi înlocuite lămpile cu cele de tip LED, iar pe anumite străzi iluminatul va fi extins. Dacă vor fi anumite zone care nu vor fi eligibile prin proiectul european, pe acestea se va interveni de la bugetul local”, a precizat primarul Lucian Micu în cadrul primei conferințe de presă din acest an, desfășurate luni, 6 ianuarie.

Proiectul prevede lucrări de intervenţie pe 121,94 kilometri de reţea de drumuri publice iluminate și instalarea a 4.525 aparate de iluminat cu surse LED, iar monitorizarea iluminatului public se va face printr-un sistem inteligent de comandă şi diagnoză.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0