Iarna din aprilie a distrus 600 de arbori din Roman

HomeSocial

Iarna din aprilie a distrus 600 de arbori din Roman

 

Ninsoarea și vântul de la mijlocul lunii aprilie au distrus peste 600 de arbori din oraș, anunță autoritățile, cărora le-a luat mai bine de o săptămână să poată ridica de pe domeniul public crengile și trunchiurile.

„Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă a încheiat acţiunile de îndepărtare a crengilor şi arborilor ce au căzut pe domeniul public ca urmare a fenomenelor meteo nefavorabile din intervalul 19-21 aprilie. În total, peste 600 de arbori au avut de suferit, resturile fiind ridicate de pe domeniul public şi transportate la serele municipiului. În cazul în care se constată că mai există resturi neridicate, conducerea Primăriei face apel la cetăţeni să le anunţe, apelând numărul gratuit 0233.984, pentru a putea interveni prompt”, anunță reprezentanții Primăriei Roman.

Precipitațiile din ultima perioadă au determinat, în schimb, o creștere importantă a vegetației, astfel încât, din această săptămână, se va acționa pe domeniul public cu șase motocositoare pentru tăierea ierbii. Primele zone în care se va cosi iarba sunt spațiile verzi din Anton Pann și parcurile de la Muzeul de Artă și Primărie.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0