Prima paginăActualitateRural

I-au furat 16.000 de lei de sub nas

Dimensiune text

Un bătrân de 82 de ani a rămas fără banii economisiţi. El a fost păcălit de falşi cumpărători de cupoane de tren. 

Poliţiştii caută trei persoane care au furat, duminică dimineaţă, 16.000 de lei din casa unui bătrân din Trifeşti. Metoda folosită nu este una nouă: hoţii au pretins schimbarea unei bancnote de 200 de lei şi au aflat unde îşi ţinea bătrânul economiile.

„În ziua de 14 iunie, în jurul orei 9.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Trifeşti au fost sesizaţi despre faptul că persoane necunoscute au sustras bani din locuinţa unui bărbat în vârstă de 82 ani, din Trifeşti. Imediat, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, care a constatat faptul că în aceeaşi zi, în jurul orei 8.30, doi bărbaţi şi o femeie s-au prezentat la poarta locuinţei bărbatului de 82 de ani, iar sub pretextul că doresc să cumpere cupoane de transport feroviar partea vătămată i-a primit în curte. Aceştia i-au dat reclamantului suma de 200 lei pentru a o schimba, moment în care a fost observat locul unde bătrânul îşi depozita economiile, iar într-un moment de neatenţie i-a fost sustrasă suma de 16.000 lei”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Bătrânul şi-a dat seama că îi lipsesc banii după plecarea celor trei şi a anunţat Poliţia. Oamenii legii au demarat cercetările pentru identificarea şi depistarea persoanelor, care ar fi părăsit locul faptei cu un autoturism de culoare albă cu numere străine. Persoanele sunt căutate şi oricine poate da detalii privind acest caz sau alte asemenea situaţii este rugat să informeze Poliţia.

„Reluăm recomandările privind interdicţia accesului persoanelor necunoscute în curţi sau locuinţe, pentru prevenţia dumneavoastră:  nu daţi curs solicitărilor provenite de la persoane necunoscute, care nu intenţionează decât să pătrundă în locuinţa dumneavoastră şi să vă sustragă bunurile. Nu permiteţi străinilor să intre în casă sau în curte, sub diferite pretexte. Evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă şi păstraţi documentele sau bunurile în locuri greu accesibile, cunoscute doar de dumneavoastră, fără a divulga aceste informaţii”, reamintesc oamenii legii.

Un alt sfat, foarte important, este apelarea numărului de urgenţă 112 cât mai repede, pentru a nu da timp infractorilor să şteargă urmele.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0