HomeSocial

I-a dat soţului cu toporul în cap, apoi a băut erbicid

O femeie din Trifeşti şi-a lovit soţul în cap cu toporul, în timp ce acesta dormea, după care a încercat să se sinucidă. Conflictele în familia lor erau cunoscute de oamenii din sat, la fel ca şi gospodăria înfloritoare. Acum, bărbatul se află în stare gravă la un spital din Iaşi, iar femeia este internată la Spitalul din Roman.

Foto: Casa familiei Peșterău, locul unde a avut loc tragedia

 

Dramă într-o familie din localitatea Trifeşti. Anişoara Peşterău, în vîrstă de 57 de ani, a vrut să-şi omoare soţul cu toporul, după care a încercat să se sinucidă. Familia Peşterău este cunoscută în localitatea Trifeşti ca o familie de oameni gospodari. Sătenii spun că Ion Peşterău a fost dintotdeauna muncitor. Avea şi pentru cine, fiindcă soţia lui i-a dăruit doi băieţi şi o fată, copii care acum sînt realizaţi în ţară sau în străinătate. Chiar şi acum, la 62 de ani, omul a luat pămînt în arendă pentru a nu sta cu tractorul în curte fără folos.

La fel de cunoscută în sat este şi relaţia dintre Ion şi Anişoara. Oamenii locului spun că, în urmă cu mai mulţi ani, femeia s-a apucat de băut, iar Ion a pus mîna pe ciomag. Și, de fiecare dată cînd Anişoara bea peste măsură, bărbatul o bătea. S-a întîmplat chiar ca femeia să fie izgonită de acasă de soţul ei, din cauza viciului. „Eu i-am spus lui Ion să o rupă-n două, dacă nu se mai înţeleg, ca să nu ajungă el în puşcărie şi ea în mormînt. Dar văd că s-a cam întîmplat invers. Păcat de el, că e un om bun„, a spus un sătean din Trifeşti.

Joi seara, însă, Ion a fost cel care s-a cinstit cu cîteva pahare. A vrut să-şi ia nevasta la bătaie şi, de frică, femeia s-a refugiat în grădină. În jurul orei 3.30, după ce Ion a adormit, femeia a luat toporul din curte şi l-a lovit de trei ori în cap. Două ore mai tîrziu, aceasta a luat un erbicid şi l-a băut, vrînd să se sinucidă. Substanţa nu a produs rezultatul dorit, iar dimineaţă, în jurul orei 7.00, Anişoara Peşterău s-a trezit şi şi-a văzut soţul plin de sînge. A dat fuga la Primărie şi a găsit-o pe femeia de serviciu, căreia i-a povestit ce a făcut. Îngrozită, femeia de serviciu a sunat la 112, iar la faţa locului au venit ambulanţe care i-au dus pe cei doi soţi la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman.

Ion Peşterău a fost diagnosticat cu traumatism cranio-facial, cu plăgi epicraniene, fracturi cominutive fronto-parietale, bilateral, fracturi de masiv facial, contuzie cerebrală şi hematoame subdurale. A fost transportat de urgenţă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi (vezi foto), unde a intrat imediat în sala de operaţie. Are leziuni grave pe creier şi medicii sînt rezervaţi în privinţa şanselor lui de supravieţuire. Anişoara Peşterău se află internată la Spitalul Roman, la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Pe numele acesteia s-a întocmit dosar penal, pentru săvîrşirea infracţiunii de tentativă de omor calificat.

Cazul a fost preluat de procurorii de la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ. În funcţie de evoluţia postoperatorie a lui Ion Peşterău, încadrarea juridică a faptei ar putea fi schimbată.

Comentarii

WORDPRESS: 6
 • cititorul 11 ani ago

  saracul om….a dat peste o asa femeie…si apropo DL TEO in imaginea alaturata articolului casa e a vecinilor,a familiei RUSU,NU A FAMILIEI PESTERAU….PACAT pt cei din familia Rusu cred ca vor avea un soc cand isi vor vedea casa intr-o imagine alaturata unei asemea tragedii…..

 • Lili 11 ani ago

  De vina nu este TEO, ci persoana care i-a semnat contractul de angajare si care inca o mai lasa sa scrie in ZDR, dupa cate gafe face! Confirm cele scrise mai sus: NU este casa in care locuieste fam. Pesterau! Acum se pune intrebarea: restul articolului cat adevar contine? La fel ca si imaginea?

 • Gaspar 11 ani ago

  Totusi ma uita la imagine si citesc fragmentul din presa :” Familia Peşterău este cunoscută în localitatea Trifeşti ca o familie de oameni gospodari. Sătenii spun că Ion Peşterău a fost dintotdeauna muncitor. ” Se contrazice imaginea cu fraza de mai sus , nu ?

  Pentru ”cititorul” si altii : autorul articolului nu este barbat ca sa-i spui ”d-l Teo ” . Autorul articolului este femeie : Teodora Rusu , ii numele ei.

 • Gaby 11 ani ago

  Cred ca NU este drept sa judecam calitatea de gospodar a proprietarului curtii prezentate in imagine, ajunsa acolo fara acordul proprietarului, cu siguranta. Problema este ca un jurnalist adevarat ar trebui sa faca mai multe verificari inainte de a veni cu stirea si imaginea in paginile ziarului.

 • adina 11 ani ago

  au muncit amindoi in egala masura.au crescut 3 copiii .i-au ajutat pe fiecare in parte ,inpreuna au construit totul de la zero.pacat ca viata ne rezerva si surprize neplacute.nu putem judeca pe niciunul dintre cei doi ,nu putem da verdicte a cui este vina.cu siguranta fiecare are partea lui de vina.nu cred ca femeia a lovit fara un motiv intemeiat,nimeni nu te scuipa in fata daca tu nu-l injuri .pacatul sau ceasul rau ,pacat de amindoi.
  .

 • adina 11 ani ago

  in dimineata cind s-a intimplat nenorocirea,dupa ce sotii PESTERAU au fost transportati la spital,nepoata lor LACRAMIOARA DAMIAN s-a dus in locuinta acestora si fara acordul nimanui si-a insusit din buzunarul d-lui PESTERAU O SUMA MARE DE BANI,documentele de identitate, tel. celular si alte bunuri.cu buna credinta D-NA DAMIAN a considerat ca copiii fam PESTERAU care ,au venit acasa din italia cind au aflat de nenorocire,nu au nici un drept asupra bunurilor parintilor.ASTA-I ROMANIA,ASTIA SINTEM NOI .CIND O RUDA ESTE LA NECAZ ,NEPOATA FUGE REPEDE SA CONTROLEZE IN BUZUNARUL UNCHIULUI.FELICITARI D-NA REALIZATA DAMIAN.