Prima paginăSocialReligie

Hramul Bisericii ”Sfântul Dumitru”, lecție de smerenie și credință

Dimensiune text

La sărbătoarea bisericii au participat prefectul de Neamț, George Lazăr, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Dan Manoliu, viceprimarul municipiului Roman, Lucian Micu, ctitori ai lăcașului de cult.

 

Sărbătorea hramului Bisericii ”Sfântul Mare Mucenic Dumitru – Izvorâtorul de Mir” a început vineri, 25 octombrie. Slujba a fost oficiată de PS Ioachim Băcăuanul, epicop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, preotul Ionel Gherasimescu, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei și preotul Dragoș Alexandru Munteanu, protopop de Roman, alături de un sobor de preoți din Eparhia Roman. La eveniment a participat prefectul de Neamț, George Lazăr, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Dan Manoliu, viceprimarul municipiului Roman, Lucian Micu, ctitori ai lăcașului de cult și mulți romașcani care au vrut să fie părtași la marea sărbătoare.

hram 3La finalul slujbei, PS Ioachim Băcăuanul a ținut un cuvânt de învățătură. ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir este unul dintre cei mai cunoscuți și cinstiți martiri ai Bisericii. Faptul că sunt îmbrăcat în această zi în roșu nu este o modă a ierarhului. Culoarea roșie simbolizează sângele martirilor, starea de jertfă în care au fost creștinii. Hristos ne-a avertizat că în lume vor fi necazuri și ne îndeamnă să nu ne lepădăm de credință. Ca urmare, biserica a fost cetate, spital, școală. În ultima perioadă, însă, s-a pornit un «război» asupra acestei instituții divino-umane. Jurnaliștii noștri spun că s-au construit mai multe biserici decât spitale. Politicienii au făcut altceva decât au promis, dar construcția bisericilor a fost necesară pentru tămăduirea nevoilor noastre. De aceea, Hristos ne îndeamnă la răbdare, la rugăciune, asemeni martirilor neamului. Am făcut un bilanț al activității noastre, pentru a vedea unde suntem în raport cu societatea. Sperăm ca Biserica să devină instituția emblematică a neamului românesc”, a spus episcopul-vicar.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0