Prima paginăActualitateNeamt

Hotărâre a Consiliului Judeţean aprobată cu greşeli

Dimensiune text

Cantitatea de carburant pentru deszăpezire a dat bătăi de cap funcţionarilor CJ Neamţ. Aceştia au redactat eronat un document, care a fost votat „pe încredere” de aleşii judeţului.

Consilierii judeţeni care au participat la şedinţa ordinară de Consiliu Judeţean (CJ) de luni, 19 august, au votat cantităţi impresionante de carburanţi pentru doar 14 zile de iarnă. Proiectul de hotărâre privind aprobarea unor măsuri pentru asigurarea circulaţiei rutiere pe drumurile judeţene pe perioada iernii 2013 – 2014 a fost aprobat cu unanimitate de voturi, fără ca membrii legislativului judeţean să sesizeze greşeala făcută de unul dintre angajaţii Direcţiei de Dezvoltare Judeţeană Neamţ. Mai exact, centralizatorul materialelor chimice şi antiderapante şi al carburanţilor, pe baze de deszăpezire, arată că, în doar 14 zile de activitate, utilajele din cele cele patru baze de deszăpezire ale judeţului Neamţ consumă 3.000 de tone de benzină şi 40.560 de tone de motorină, din care, doar pentru baza Piatra Neamţ, erau trecute 850 de tone de benzină şi 10.710 tone de motorină.greseli02

Eroarea materială a fost recunoscută de directorul Direcţiei de Dezvoltare Judeţeană Neamţ. „Este o greşeală acolo, în loc de punct trebuia virgulă. În 14 zile de activitate, se consumă 8,5 tone de benzină, adică 8.500 de litri”, a firmat Doru Conache Vasiliu, directorul Direcţiei de Dezvoltare Judeţeană din cadrul Consiliului Judeţean Neamţ. La câteva ore după această declaraţie, directorul Doru Conache a revenit, precizând că nu cifrele au fost greşite, ci unităţile de măsură. Adică nu era vorba de tone, ci de litri. Tot la a doua conversaţie telefonică, directorul Direcţiei de Dezvoltare Judeţeană şi-a amintit şi faptul că 1.000 de litri de benzină nu sunt egali cu o tonă, fiind luate în calcul variabile precum densitatea şi temperatura.

De cealaltă parte, toţi consilierii judeţeni întrebaţi despre proiectul pe care l-au votat s-au arătat suprinşi de greşeala din documente, spunând că au încredere în funcţionarii CJ. Fiind vorba de o hotărâre de CJ, adică de un act oficial, rectificarea erorii materiale se poate face doar printr-o altă hotărâre a legislativului judeţean.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • florin 8 ani

    Toata lumea crede ca problema principala a Romaniei este coruptia . Asa o fi, dar cred ca, daca aceasta coruptie se mai poate „rezolva”, cu INCOMPETENTA va fi destul de greu. Din pacate, prostiei nu i s-a gasit (inca) antidotul !!